Re: AHO (alcohol hasj olie) maken met berry.
@Berry
jongens jullie zoeken verkeerd en je weet al waar de schoen wringt. jullie vergeten
een fase wat men 'maceratie' noemt. dit is een omschrijving voor een proces waarbij verweking
optreed en hierdoor de gewenste resultaten kunnen worden gestuurd of geperfectioneerd.
in de alchemie benoemt men dit als een koud extractie methode (nee dit is geen pseudo wetenschap, dit doen
ze ook bij bijvoorbeeld olijven, druiven, enz). nu zitten daar bij cannabicea soorten wat biochemische ogen en
haken aan vast waardoor een langere maceratie peiode 'gewenst' is. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij
de maceratie van het bierbrouwsel als hop word toegevoegd, dit is echter een warme extractie methode (omdat ze
in ketels worden verwarmt tijdens dit proces).
als het maceratie proces niet de minimale tijd krijgt om de chemische omzetting door te zetten zal er geen tot weinig
resultaat zijn.
ps. een belangrijk gegeven is hierbij wel de cannabicea, het product moet wel van zodanige kwaliteit
zijn dat er genoeg stoffen in de alcohol kunnen oplossen.
@wietefras
@Berry
jongens jullie zoeken verkeerd en je weet al waar de schoen wringt. jullie vergeten
een fase wat men 'maceratie' noemt. dit is een omschrijving voor een proces waarbij verweking
optreed en hierdoor de gewenste resultaten kunnen worden gestuurd of geperfectioneerd.
in de alchemie benoemt men dit als een koud extractie methode (nee dit is geen pseudo wetenschap, dit doen
ze ook bij bijvoorbeeld olijven, druiven, enz). nu zitten daar bij cannabicea soorten wat biochemische ogen en
haken aan vast waardoor een langere maceratie peiode 'gewenst' is. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij
de maceratie van het bierbrouwsel als hop word toegevoegd, dit is echter een warme extractie methode (omdat ze
in ketels worden verwarmt tijdens dit proces).
als het maceratie proces niet de minimale tijd krijgt om de chemische omzetting door te zetten zal er geen tot weinig
resultaat zijn.
ps. een belangrijk gegeven is hierbij wel de cannabicea, het product moet wel van zodanige kwaliteit
zijn dat er genoeg stoffen in de alcohol kunnen oplossen.
@wietefras
Comment