Grondhash
Het maken van hasjies door middel van begraven en doorkneden vindt meteen na de oogst plaats. De geoogste toppen worden op een droogrek een aantal uren pal in de zon gelegd om enigszins te drogen. Draai de wiet van tijd tot tijd om, om het gelijkmatige te laten drogen.
Vervolgens worden de toppen van de stammetjes en takjes ontdaan. De calixen worden nu tot een stevige bol gevormd en strak ingepakt met een stuk linnen.
Dit pakketje wordt twee of drie weken onder de grond gestopt zodat zich een rottingsproces ontwikkeld. Wanneer dit weer wordt opgegraven, vinden we een rotte kleffe troep, die sterk naar ammoniak ruikt. Dit wordt met de handen goed doorkneden zodat het verteringsvocht eruit sijpelt' Dit vocht bevat verteringsresten die op deze manier verdwijnt. De THC lost niet op in dit water maar
blijft in de vaste substantie achter, waardoor de hoeveelheid aanmerkelijk geconcentreerd wordt. Na het kneden wordt de bol weer ingepakt in linnen en op een donkere, vochtige plaats weggelegd. Het proces van kneden wordt om de dag en later om de week herhaald, tot de ammoniak geur nagenoeg verdwenen is.
De hasjies wordt nu tot broodjes gevormd en nog enig tijd rustig te drogen weggelegd. Tussentijds kan er op de hasjies een witte schimmellaag ontstaan. De hasjies is klaar voor gebruik als het goed is ingedroogd en niet meer naar ammoniak ruikt.
Het maken van hasjies door middel van begraven en doorkneden vindt meteen na de oogst plaats. De geoogste toppen worden op een droogrek een aantal uren pal in de zon gelegd om enigszins te drogen. Draai de wiet van tijd tot tijd om, om het gelijkmatige te laten drogen.
Vervolgens worden de toppen van de stammetjes en takjes ontdaan. De calixen worden nu tot een stevige bol gevormd en strak ingepakt met een stuk linnen.
Dit pakketje wordt twee of drie weken onder de grond gestopt zodat zich een rottingsproces ontwikkeld. Wanneer dit weer wordt opgegraven, vinden we een rotte kleffe troep, die sterk naar ammoniak ruikt. Dit wordt met de handen goed doorkneden zodat het verteringsvocht eruit sijpelt' Dit vocht bevat verteringsresten die op deze manier verdwijnt. De THC lost niet op in dit water maar
blijft in de vaste substantie achter, waardoor de hoeveelheid aanmerkelijk geconcentreerd wordt. Na het kneden wordt de bol weer ingepakt in linnen en op een donkere, vochtige plaats weggelegd. Het proces van kneden wordt om de dag en later om de week herhaald, tot de ammoniak geur nagenoeg verdwenen is.
De hasjies wordt nu tot broodjes gevormd en nog enig tijd rustig te drogen weggelegd. Tussentijds kan er op de hasjies een witte schimmellaag ontstaan. De hasjies is klaar voor gebruik als het goed is ingedroogd en niet meer naar ammoniak ruikt.
Comment