Beste mensen,
Ik ben sinds een tijdje bezig met het maken van wietolie.
Ik heb altijd IPA alcohol gebruikt om de wiet in te kunnen oplossen, maar omdat men in het algemeen erover eens is dat IPA alcohol geen goed idee is i.v.m. giftigheid van vrijkomende dampen ben ik overgestapt op 95% drinkbare spiritus alcohol...
Nu heb ik daar wat opmerkingen / vragen over;
Gedurende het verdampings- / verwarmingsproces (d.m.v. babywarmer en mediwiet cannolator) blijft er lange tijd kleine (lucht) belletjes aanwezig in het residu. Deze kook ik normaliter er uit.
Bij het gebruik van 95% drinkbare alcohol gebeurt het, dat wanneer ik blijf door gaan met koken / verdampen om alle (lucht) belletjes te laten verdwijnen, dat een gedeelte van het residu aanbakt en dus achterblijft in het bekertje wat ik daarna niet meer eruit kan krijgen.
Dit had ik met het gebruik met IPA alcohol niet..
1-Hoe kan dat?
Ik ben nu vandaag eerder gestopt met het kook/ verdampings proces, hoewel er nog wat( lucht() belletjes gedurende het koken/ verdampen in het residu zit.
2- Kan dat kwaad ?
Als ik niet stop met koken / verdampen dan klontert de wiet, dat kan toch ook niet de bedoeling zijn?
3- Wat kan ik het beste doen?
Bedankt!
Gr
Ragnar
Ik ben sinds een tijdje bezig met het maken van wietolie.
Ik heb altijd IPA alcohol gebruikt om de wiet in te kunnen oplossen, maar omdat men in het algemeen erover eens is dat IPA alcohol geen goed idee is i.v.m. giftigheid van vrijkomende dampen ben ik overgestapt op 95% drinkbare spiritus alcohol...
Nu heb ik daar wat opmerkingen / vragen over;
Gedurende het verdampings- / verwarmingsproces (d.m.v. babywarmer en mediwiet cannolator) blijft er lange tijd kleine (lucht) belletjes aanwezig in het residu. Deze kook ik normaliter er uit.
Bij het gebruik van 95% drinkbare alcohol gebeurt het, dat wanneer ik blijf door gaan met koken / verdampen om alle (lucht) belletjes te laten verdwijnen, dat een gedeelte van het residu aanbakt en dus achterblijft in het bekertje wat ik daarna niet meer eruit kan krijgen.
Dit had ik met het gebruik met IPA alcohol niet..
1-Hoe kan dat?
Ik ben nu vandaag eerder gestopt met het kook/ verdampings proces, hoewel er nog wat( lucht() belletjes gedurende het koken/ verdampen in het residu zit.
2- Kan dat kwaad ?
Als ik niet stop met koken / verdampen dan klontert de wiet, dat kan toch ook niet de bedoeling zijn?
3- Wat kan ik het beste doen?
Bedankt!
Gr
Ragnar
Comment