Hey, Growhead hier! Noem me maar Jason.
Veel mensen weten hoe belangrijk wietboter/olie is als je een high cuisine wilt.
Daarom, een lekker receptje van een chef
Wat ben je er voor nodig :
- 15 gram droge wiet
- 250 gram volle roomboter.
- 500 milliliter water.
- een kaasdoek ( of in mijn geval 2 zeefjes en 2 koffiefilters.
1. Decarboxyleren.
De eerste stap in het maken van een potente wietboter is het decarboxyleren van de wiet, klinkt als een mond vol, dus ik geef gelijk een scheikundelesje erbij. In wiet zit THC, en daarvan wordt je high toch? Fout, in wiet komt geen THC voor, maar een zure vorm van THC : THCa, de letter a staat voor acid, (TetraHydroCannabinolAcid) Deze zure vorm van THC werkt niet, dit komt omdat THCa zich niet aan onze receptoren kan hechten, dus je kan gewoon een rauwe wiettop opeten zonder stoned of high te worden, hoe hoog de thc percentage ook is. Geen zorgen, Decarboxyleren is heel simpel.
Maar voor wietboter kan je het eventueel overslaan, maar je wietboter zal dan aanzienlijk minder potent worden. zet de afzuiger in de keuken wel aan, want het kan behoorlijk gaan ruiken tijdens decarboxyleren.
- verwarm je oven voor op 107 graden celcius.
- verbrokkel de wiet grof en verdeel het over een met aluminiumfolie bedekte bakplaat.
(Waarom grof en niet heel fijn? omdat 1. er meer thc/trichomen zijn grof (want het zit op de top) en bij bijvoorbeeld een blender/versnipperaar, er veel meer thc/kief/trichomen tussen de randjes blijven.)
- bak de wiet 60 minuten in het midden van de oven en laat de wiet daarna afkoelen. Door het bakken zal het bruin worden, dit is volkomen normaal.
Je kan ook gelijk meer doen, voor bijvoorbeeld als je rauwe recepten maakt, zoals een salade, maar toch high wil worden. kan je het in een (oude, of bij voorkeur nieuwe) pepermolen doen
Ik had foto's gemaakt, maar ik ben een totale technofoob, en de foto's zijn te groot, misschien dat iemand me uiteindelijk mee kan helpen ?
2. koken.
Nu de wiet is geactiveerd (gedecarboxyleerd) is, ga je het met de roomboter en het water nog een anderhalf uur koken. tijdens dit preces worden werkzame stoffen opgelost in het vet van de roomboter zodat je het plantmateriaal er daarna uit kunt filteren.
je kan de wiet ook zonder water, direct in de boter verhitten maar de wietboter zal beter smaken wanneer je wel water toevoegt, Omdat een deel van het bittere blad oplost in water, en wiet zinkt in water, daardoor is het makkelijker te filteren.
1. breng het water de aan de kook.
2. zet het vuur op zijn zachts en voeg de boter en de wiet toe.
3. laat het geheel nu anderhalf uur op een laag vuurtje pruttelen, en vergeet niet te roeren! als je het toch vergeet een tip ; zet een wekkker om de 10 minuten, terwijl je lekker chill een joint rookt en netflix kijkt, of met vrienden een lekker drankje doet (dat doe ik tenminste vaak).
3. Filteren
Nu alle werkzame stoffen in de boter zit, kan je het gaan scheiden.
1. Neem een pan of kom die groot genoeg is en leg daar twee lagen kaasdoek overheen, of pak in mijn geval een zeef en 2 ongebleekte koffiefilters (better safe then sorry)
2. giet het mengsel wat uiteindelijk je geliefde boter wordt er door terwijl het nog heet is. Let hierbij alsjeblieft op de je jezelf niet verbrandt, gebruik een pannenlikker of spatel of een lepel om de laatste boter eruit te krijgen.
3. laat je boter lekker afkoelen, en zet hem daarna een nacht in de koelkast. de boter zal op het water stollen zodat je het de volgende dag gemakkelijk van elkaar kunt scheiden.
Als je dat gedaan hebt, heb je een mooie lichtgroene boter.
Natuurlijk als je het sterker wilt, kan je altijd meer wiet in de boter doen, of minder, maar als het goed is heb je nu een gemiddeld sterke wietboter.
ik ben benieuwd naar de reactie's !
bon appetit!
- Jason.
Veel mensen weten hoe belangrijk wietboter/olie is als je een high cuisine wilt.
Daarom, een lekker receptje van een chef
Wat ben je er voor nodig :
- 15 gram droge wiet
- 250 gram volle roomboter.
- 500 milliliter water.
- een kaasdoek ( of in mijn geval 2 zeefjes en 2 koffiefilters.
1. Decarboxyleren.
De eerste stap in het maken van een potente wietboter is het decarboxyleren van de wiet, klinkt als een mond vol, dus ik geef gelijk een scheikundelesje erbij. In wiet zit THC, en daarvan wordt je high toch? Fout, in wiet komt geen THC voor, maar een zure vorm van THC : THCa, de letter a staat voor acid, (TetraHydroCannabinolAcid) Deze zure vorm van THC werkt niet, dit komt omdat THCa zich niet aan onze receptoren kan hechten, dus je kan gewoon een rauwe wiettop opeten zonder stoned of high te worden, hoe hoog de thc percentage ook is. Geen zorgen, Decarboxyleren is heel simpel.
Maar voor wietboter kan je het eventueel overslaan, maar je wietboter zal dan aanzienlijk minder potent worden. zet de afzuiger in de keuken wel aan, want het kan behoorlijk gaan ruiken tijdens decarboxyleren.
- verwarm je oven voor op 107 graden celcius.
- verbrokkel de wiet grof en verdeel het over een met aluminiumfolie bedekte bakplaat.
(Waarom grof en niet heel fijn? omdat 1. er meer thc/trichomen zijn grof (want het zit op de top) en bij bijvoorbeeld een blender/versnipperaar, er veel meer thc/kief/trichomen tussen de randjes blijven.)
- bak de wiet 60 minuten in het midden van de oven en laat de wiet daarna afkoelen. Door het bakken zal het bruin worden, dit is volkomen normaal.
Je kan ook gelijk meer doen, voor bijvoorbeeld als je rauwe recepten maakt, zoals een salade, maar toch high wil worden. kan je het in een (oude, of bij voorkeur nieuwe) pepermolen doen
Ik had foto's gemaakt, maar ik ben een totale technofoob, en de foto's zijn te groot, misschien dat iemand me uiteindelijk mee kan helpen ?
2. koken.
Nu de wiet is geactiveerd (gedecarboxyleerd) is, ga je het met de roomboter en het water nog een anderhalf uur koken. tijdens dit preces worden werkzame stoffen opgelost in het vet van de roomboter zodat je het plantmateriaal er daarna uit kunt filteren.
je kan de wiet ook zonder water, direct in de boter verhitten maar de wietboter zal beter smaken wanneer je wel water toevoegt, Omdat een deel van het bittere blad oplost in water, en wiet zinkt in water, daardoor is het makkelijker te filteren.
1. breng het water de aan de kook.
2. zet het vuur op zijn zachts en voeg de boter en de wiet toe.
3. laat het geheel nu anderhalf uur op een laag vuurtje pruttelen, en vergeet niet te roeren! als je het toch vergeet een tip ; zet een wekkker om de 10 minuten, terwijl je lekker chill een joint rookt en netflix kijkt, of met vrienden een lekker drankje doet (dat doe ik tenminste vaak).
3. Filteren
Nu alle werkzame stoffen in de boter zit, kan je het gaan scheiden.
1. Neem een pan of kom die groot genoeg is en leg daar twee lagen kaasdoek overheen, of pak in mijn geval een zeef en 2 ongebleekte koffiefilters (better safe then sorry)
2. giet het mengsel wat uiteindelijk je geliefde boter wordt er door terwijl het nog heet is. Let hierbij alsjeblieft op de je jezelf niet verbrandt, gebruik een pannenlikker of spatel of een lepel om de laatste boter eruit te krijgen.
3. laat je boter lekker afkoelen, en zet hem daarna een nacht in de koelkast. de boter zal op het water stollen zodat je het de volgende dag gemakkelijk van elkaar kunt scheiden.
Als je dat gedaan hebt, heb je een mooie lichtgroene boter.
Natuurlijk als je het sterker wilt, kan je altijd meer wiet in de boter doen, of minder, maar als het goed is heb je nu een gemiddeld sterke wietboter.
ik ben benieuwd naar de reactie's !
bon appetit!
- Jason.
Comment