Wiet boter maken
(THC) De werkzame stof in cannabis is hydrofiel, dat wil zeggen dat THC niet goed oplost in water. Gelukkig lost THC wel op in vetten, olies en alcohol.
Lees meer over de Farmacologie van THC.
IMG_1625.jpgIMG_1629.jpgIMG_1635.jpgIMG_1632.jpgIMG_1636.jpgIMG_1637.jpgIMG_1638.jpgIMG_1639.jpgIMG_1640.jpgIMG_1641.jpgIMG_1642.jpgIMG_1643.jpg
Hoeveel wiet gebruiken voor wietboter?
Hierover zijn de meningen verdeeld. Het is afhankelijk van hoeveel je gewend bent en de sterkte van je wiet / knipafval.
Ik zelf ga vandaag wietboter maken van 50 gram wiet (toppen) met 250 gram boter. Een ratio 1 op 5. Een ratio van 1 op 10 is een betere verhouding voor beginners.
Normaal gesproken zou ik er voor kiezen om knipafval te gebruiken, de toppen wiet kan je ten slotte ook oproken.
Mocht ik knipafval gebruiken zou ik eerder een ratio van 1 op 2 of 1 op 3 hebben genomen. Afhankelijk van de kwaliteit van je knipafval.
De wiet / hasj voorbereiden:
Om te beginnen maak je de wiet schoon door takken en groot bladmateriaal etc er uit te halen. Verkruimel de wiet zodat de wiet en boter beter gemengd worden.
Hier geld, hoe kleiner hoe fijner.
Bereiding:
1. zet een pan water op en plaats hier een kleiner pannetje in (au bain marie).
2. Voeg de boter toe en laat deze smelten.
3. Zodra de boter is gesmolten voeg je de wiet en of hasj toe.
4. Laat het ongeveer 2 uur pruttelen en roer om de zoveel tijd in het pannetje.
Wat belangrijk bij het bereiden van wiet boter is dat de THC niet wordt bloot gesteld aan een te hoge temperatuur.
Dit i.v.m. het veranderen van de biochemisch kenmerken in cannabis. Bij een te hoge temperatuur wordt de sterkte verlaagd.
Door de boter te verwarmen au bain marie wordt de temperatuur in het tweede pannetje niet hoger dan het kookpunt van water.
800px-Bain-marie.JPG
Wietboter bewaren
Indien je de wietboter niet binnen enkele dagen gebruikt, bewaar het dan in de vriezer om de potentie optimaal te houden.
Gebruik de boter in wietrecepten zoals spacecake, cannabis koekjes of brownies.
Smelt de boter op een lage vuur en voeg langzaam en roerend de wiet poeder toe. Laat deze 2uur zachtjes doorkoken op het alle laagste vuur met een deksel op, af en toe roeren. Laat de boter even afkoelen, maar voordat het hard wordt, zeven door een theedoek of fijne zeef in bakjes. In de koelkast is de boter enkele weken houdbaar en bij het bewaren in vriezer enkele maanden.
Tip:
Deze boter is het beste te gebruiken in stevige maaltijd gerechten. Bij brownies en koekjes recepten zal de uitwerking zeer heftig zijn dus pas op bij het eten van meerdere koekjes en houdt rekening mee dat het een tot anderhalf uur kan duren om het effect te kunnen merken.
(THC) De werkzame stof in cannabis is hydrofiel, dat wil zeggen dat THC niet goed oplost in water. Gelukkig lost THC wel op in vetten, olies en alcohol.
Lees meer over de Farmacologie van THC.
IMG_1625.jpgIMG_1629.jpgIMG_1635.jpgIMG_1632.jpgIMG_1636.jpgIMG_1637.jpgIMG_1638.jpgIMG_1639.jpgIMG_1640.jpgIMG_1641.jpgIMG_1642.jpgIMG_1643.jpg
Hoeveel wiet gebruiken voor wietboter?
Hierover zijn de meningen verdeeld. Het is afhankelijk van hoeveel je gewend bent en de sterkte van je wiet / knipafval.
Ik zelf ga vandaag wietboter maken van 50 gram wiet (toppen) met 250 gram boter. Een ratio 1 op 5. Een ratio van 1 op 10 is een betere verhouding voor beginners.
Normaal gesproken zou ik er voor kiezen om knipafval te gebruiken, de toppen wiet kan je ten slotte ook oproken.
Mocht ik knipafval gebruiken zou ik eerder een ratio van 1 op 2 of 1 op 3 hebben genomen. Afhankelijk van de kwaliteit van je knipafval.
De wiet / hasj voorbereiden:
Om te beginnen maak je de wiet schoon door takken en groot bladmateriaal etc er uit te halen. Verkruimel de wiet zodat de wiet en boter beter gemengd worden.
Hier geld, hoe kleiner hoe fijner.
Bereiding:
1. zet een pan water op en plaats hier een kleiner pannetje in (au bain marie).
2. Voeg de boter toe en laat deze smelten.
3. Zodra de boter is gesmolten voeg je de wiet en of hasj toe.
4. Laat het ongeveer 2 uur pruttelen en roer om de zoveel tijd in het pannetje.
Wat belangrijk bij het bereiden van wiet boter is dat de THC niet wordt bloot gesteld aan een te hoge temperatuur.
Dit i.v.m. het veranderen van de biochemisch kenmerken in cannabis. Bij een te hoge temperatuur wordt de sterkte verlaagd.
Door de boter te verwarmen au bain marie wordt de temperatuur in het tweede pannetje niet hoger dan het kookpunt van water.
800px-Bain-marie.JPG
Wietboter bewaren
Indien je de wietboter niet binnen enkele dagen gebruikt, bewaar het dan in de vriezer om de potentie optimaal te houden.
Gebruik de boter in wietrecepten zoals spacecake, cannabis koekjes of brownies.
Smelt de boter op een lage vuur en voeg langzaam en roerend de wiet poeder toe. Laat deze 2uur zachtjes doorkoken op het alle laagste vuur met een deksel op, af en toe roeren. Laat de boter even afkoelen, maar voordat het hard wordt, zeven door een theedoek of fijne zeef in bakjes. In de koelkast is de boter enkele weken houdbaar en bij het bewaren in vriezer enkele maanden.
Tip:
Deze boter is het beste te gebruiken in stevige maaltijd gerechten. Bij brownies en koekjes recepten zal de uitwerking zeer heftig zijn dus pas op bij het eten van meerdere koekjes en houdt rekening mee dat het een tot anderhalf uur kan duren om het effect te kunnen merken.
Comment