Omdat ik hier nog wel eens lekkere recepten voorbij zie komen en zelf ook graag wat probeer heb ik een variant op de normale brownie gemaakt.
Recept is vrij eenvoudig en je hebt ook niet veel nodig:
Om de caramel te maken doe je 40 gram wietboter in een pannetje, even laten smelten, 3 eetlepels schenkstroop erbij, snufje (zee-)zout naar smaak, 3 eetlepels suiker en dan goed roeren tot er een gelijkmatige bruine massa ontstaat.
Vervolgens doe je ongeveer de helft van het beslag in het vormpje, giet de warme caramel eroverheen (1 eetlepel overhouden voor decoratie) en dan de rest van het beslag. Probeer te voorkomen dat je de randen van de verpakking raakt met de caramel, dat plakt namelijk echt. Even 45 minuten in de oven en zodra deze klaar is doe je de 4e eetlepel schenkstroop in het pannetje en verwarmt dit totdat het weer vloeibaar is. Dit kan je dan mooi met een lepel over de brownie heen doen of zoals ik, je kwakt het er in een keer op.
Dan ziet het er als volgt uit....
caramelbrownie.jpg
Recept is vrij eenvoudig en je hebt ook niet veel nodig:
- 1 pak mix voor brownies (dr oetker)
- 90 gram wietboter
- 4 eetlepels schenkstroop
- snufje zout
- beetje suiker naar eigen inzicht.
Om de caramel te maken doe je 40 gram wietboter in een pannetje, even laten smelten, 3 eetlepels schenkstroop erbij, snufje (zee-)zout naar smaak, 3 eetlepels suiker en dan goed roeren tot er een gelijkmatige bruine massa ontstaat.
Vervolgens doe je ongeveer de helft van het beslag in het vormpje, giet de warme caramel eroverheen (1 eetlepel overhouden voor decoratie) en dan de rest van het beslag. Probeer te voorkomen dat je de randen van de verpakking raakt met de caramel, dat plakt namelijk echt. Even 45 minuten in de oven en zodra deze klaar is doe je de 4e eetlepel schenkstroop in het pannetje en verwarmt dit totdat het weer vloeibaar is. Dit kan je dan mooi met een lepel over de brownie heen doen of zoals ik, je kwakt het er in een keer op.
Dan ziet het er als volgt uit....
caramelbrownie.jpg
Comment