Asperegrass Soep
60 gr wietboter
28 gr bloem
700 gr asperges (in stukjes gesneden)
850 ml bouillon
1 kleine ui (fijn gesneden)
een flink scheutje room
zout en peper
Bereiding:
Laat de boter smelten in een pan en bak de uitjes totdat ze zacht zijn. Voeg de bloem en bouillon langzaam roerend toe. Breng het mengsel aan de kook, asperges toevoegen en vervolgens 25 min zachtjes door laten koken op een laag vuur totdat de aspergepuntjes zacht zijn. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep, room er doorheen roeren en zout en peper toevoegen naar smaak. Mmmmm.......heerlijk op een koude winterse dag!
60 gr wietboter
28 gr bloem
700 gr asperges (in stukjes gesneden)
850 ml bouillon
1 kleine ui (fijn gesneden)
een flink scheutje room
zout en peper
Bereiding:
Laat de boter smelten in een pan en bak de uitjes totdat ze zacht zijn. Voeg de bloem en bouillon langzaam roerend toe. Breng het mengsel aan de kook, asperges toevoegen en vervolgens 25 min zachtjes door laten koken op een laag vuur totdat de aspergepuntjes zacht zijn. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep, room er doorheen roeren en zout en peper toevoegen naar smaak. Mmmmm.......heerlijk op een koude winterse dag!
Comment