Enkele dagen geleden besloot ik chocolade te gaan maken, space-chocolade wel te verstaan
En zij maar zeker dat die chocolade spaceIngredienten:
- 10g takjes
- 1g gezeefd THC poeder
- Olijfolie
- Cake-mix
- Chocolade
=> Dit was goed voor zo'n 100g chocolade die na een half uurtje als een warme douche langs je schedelpan in je ruggengraat kroop
Bereiding:
1) Olie
*De takjes worden in een pan gelegd en er word olie aan toe gevoegd.
(Om de concentratie van de olie achteraf zo hoog mogelijk te verkrijgen voegen we zo weinig mogelijk olie toe aan de takjes, echter wel genoeg zodat de takjes voldoende in de olie zitten. Je kan ook de hoev. takjes bvb in 3 verdelen en alle 3 om beurt in 1 hoeveelh olie plaatsen)
*Dit wordt op een laag vuurtje geplaatst zodat de olie goed opwarmt en de THC vanaf de takjes in de olie wordt opgenomen
(Als de olie te warm wordt gaan de takjes beginnen frituren, dit vermijd je beter)
*Na een 5 tal minuten giet de olie door een zeefje om de takjes van de olie te scheiden
(Ik goot het achteraf nogmaals door een koffiefilter om alle kleine deeltjes te verwijderen)
2) Koekje
*Het THC poeder mengde ik met een kleine hoeveelheid van de eerder gemaakte olie, daar voegde ik wat cakemix aan toe wat ik vervolgens in de oven even liet bakken.
*Toen had ik een krokant koekje dat ik verbrokkelde tot relatief grote korrels.
3) Chocolade
*Enkele repen chocolade worden gesmolten au bain-marie
*Hier wordt de olie aan toegevoegd (goed mengen)
*Het verkruimelde koekje vervolgens ook inmengen
*De chocolade laten rusten (kan naargelang de samenstelling & afkoeltemperatuur harde/zachte chocolade worden)
Hier een foto van het eindresultaat, jammer maar vond mijn camera niet tijdens de bereiding dus daar geen foto's van.
DSC_0052.jpg
Als laatste hoef je dan enkel nog te smullen van de chocolade met voldoende karakter om niet de hele boel ineens naar binnen te spelen
Eventjes wachten...... en weg ben je!
Veel plezier en smakelijk!
En zij maar zeker dat die chocolade spaceIngredienten:
- 10g takjes
- 1g gezeefd THC poeder
- Olijfolie
- Cake-mix
- Chocolade
=> Dit was goed voor zo'n 100g chocolade die na een half uurtje als een warme douche langs je schedelpan in je ruggengraat kroop
Bereiding:
1) Olie
*De takjes worden in een pan gelegd en er word olie aan toe gevoegd.
(Om de concentratie van de olie achteraf zo hoog mogelijk te verkrijgen voegen we zo weinig mogelijk olie toe aan de takjes, echter wel genoeg zodat de takjes voldoende in de olie zitten. Je kan ook de hoev. takjes bvb in 3 verdelen en alle 3 om beurt in 1 hoeveelh olie plaatsen)
*Dit wordt op een laag vuurtje geplaatst zodat de olie goed opwarmt en de THC vanaf de takjes in de olie wordt opgenomen
(Als de olie te warm wordt gaan de takjes beginnen frituren, dit vermijd je beter)
*Na een 5 tal minuten giet de olie door een zeefje om de takjes van de olie te scheiden
(Ik goot het achteraf nogmaals door een koffiefilter om alle kleine deeltjes te verwijderen)
2) Koekje
*Het THC poeder mengde ik met een kleine hoeveelheid van de eerder gemaakte olie, daar voegde ik wat cakemix aan toe wat ik vervolgens in de oven even liet bakken.
*Toen had ik een krokant koekje dat ik verbrokkelde tot relatief grote korrels.
3) Chocolade
*Enkele repen chocolade worden gesmolten au bain-marie
*Hier wordt de olie aan toegevoegd (goed mengen)
*Het verkruimelde koekje vervolgens ook inmengen
*De chocolade laten rusten (kan naargelang de samenstelling & afkoeltemperatuur harde/zachte chocolade worden)
Hier een foto van het eindresultaat, jammer maar vond mijn camera niet tijdens de bereiding dus daar geen foto's van.
DSC_0052.jpg
Als laatste hoef je dan enkel nog te smullen van de chocolade met voldoende karakter om niet de hele boel ineens naar binnen te spelen
Eventjes wachten...... en weg ben je!
Veel plezier en smakelijk!
Comment