CHILI CON CANNABIS
Ingedienten:
425 gr blik zwarte bonen (uitgelekt)
425 gr blik red kidney bonen (uitgelekt)
2 uien in blokjes gesneden
4 tomaten in blokjes gesneden
85 ml droge rode wijn
750 gr rundergehakt
1 eetlepel komijn
1 eetlepel chilipoeder
4-5 druppels tabasco saus
2 eetlepels Worcestershire saus
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel knoflook poeder
6 teentjes knoflook (geperste)
3-4 eetlepels better bud botter (wietboter)
1-2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Plaats de bonen in een grote pan op een laag vuur. Als er stoom vanaf begint te komen voeg dan de kruiden, wijn en worcestershire saus toe. Laat deze een half uur zachtjes doorkoken en voeg daarna de tomaat en ui toe. Het gehakt roerbakken in een koekenpan met olijfolie en geperste knoflook totdat het vlees goed bruin is. Vervolgens het gehakt toevoegen aan de tomaten om vervolgens het mengsel een 1 uur zachtjes te laten doorkoken,vergeet niet om af en toe te roeren! Daarna de boter toevoegen en nog 15 min. laten doorkoken.
Serveren:
Serveren met tortilla chips of rijst met e.v.t geraspte kaas er bovenop. Heerlijk!
Grtz
Ingedienten:
425 gr blik zwarte bonen (uitgelekt)
425 gr blik red kidney bonen (uitgelekt)
2 uien in blokjes gesneden
4 tomaten in blokjes gesneden
85 ml droge rode wijn
750 gr rundergehakt
1 eetlepel komijn
1 eetlepel chilipoeder
4-5 druppels tabasco saus
2 eetlepels Worcestershire saus
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel knoflook poeder
6 teentjes knoflook (geperste)
3-4 eetlepels better bud botter (wietboter)
1-2 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Plaats de bonen in een grote pan op een laag vuur. Als er stoom vanaf begint te komen voeg dan de kruiden, wijn en worcestershire saus toe. Laat deze een half uur zachtjes doorkoken en voeg daarna de tomaat en ui toe. Het gehakt roerbakken in een koekenpan met olijfolie en geperste knoflook totdat het vlees goed bruin is. Vervolgens het gehakt toevoegen aan de tomaten om vervolgens het mengsel een 1 uur zachtjes te laten doorkoken,vergeet niet om af en toe te roeren! Daarna de boter toevoegen en nog 15 min. laten doorkoken.
Serveren:
Serveren met tortilla chips of rijst met e.v.t geraspte kaas er bovenop. Heerlijk!
Grtz