Hey allemaal!
Ben net begonnen met wiet boter te maken voor mijn space cake voor a.s zaterdag =D..
Had van iemand bijna 200 gram verse ruis kunnen regelen en ben nu het boter aan het maken =D.
Ik heb op verschillende site's en youtube gezien hoe mensen het doen, ik heb besloten om het als volgt te doen.
eerst een pan met water laten koken, op de pan heb ik een glazen grote kom gezet. Deze wordt dan verwarmd door de stoom van het koken water in de pan. In de kom heb ik 200 gram roomboter (82gram vet) gedaan met 2 kopjes water. Hier heb ik ook meteen mijn volle 193gram gruis in gedaan. Nu laat ik dit zo lekker burrelen voor zo'n 3 a 4 uurtjes...
Als hij zo klaar is na die 3 a 4 uurtjes ga ik met een zeef het gruis er tussen uit halen, wat over blijft is de (hopelijk) volle THC boter =D. Hiermee ga ik dan de cake maken met het recept van koopmans (boeren cake).
Foto's tot nu toe:
RUIS :
gruis gewicht.jpg
BOTER:
room boter.jpg
PAN:
pan.jpg
Ruis in glazen kom:
kom met gruis en boter en water.jpg
Glazen kom op de pan met de ruis en boter etc erin:
kom in pan.jpg
Zo staat hij wel ff.
Als ik de boter heb zal ik verder foto's etc toevoegen! Kan niet wachten
*Tips zijn altijd welkom natuurlijk!*
*UPDATE*
Zo en nu verder!
heb nu alles in een kom laten filteren:
Filteren in kom.jpg
Hiena al het afval nog in een handdoek gewikkeld en flink uit geknepen tot de laatste druppel!
alle beetjes met handoek.jpg
En toen over gegoten in een plastic bakje:
45 minuten laten staan.jpg
Nu zo'n uur laten staan stollen op kamertemperatuur, erna zometeen 3 uur in de koelkast. Na de 3 uur het eruit halen en dan de boter eruit "tillen". Het water wat er onder nog in zit weg gieten en klaar is de boter! morgen avond de cake afbakken en zaterdag is het dan zover =D
*Tips zijn altijd welkom natuurlijk!*
Ben net begonnen met wiet boter te maken voor mijn space cake voor a.s zaterdag =D..
Had van iemand bijna 200 gram verse ruis kunnen regelen en ben nu het boter aan het maken =D.
Ik heb op verschillende site's en youtube gezien hoe mensen het doen, ik heb besloten om het als volgt te doen.
eerst een pan met water laten koken, op de pan heb ik een glazen grote kom gezet. Deze wordt dan verwarmd door de stoom van het koken water in de pan. In de kom heb ik 200 gram roomboter (82gram vet) gedaan met 2 kopjes water. Hier heb ik ook meteen mijn volle 193gram gruis in gedaan. Nu laat ik dit zo lekker burrelen voor zo'n 3 a 4 uurtjes...
Als hij zo klaar is na die 3 a 4 uurtjes ga ik met een zeef het gruis er tussen uit halen, wat over blijft is de (hopelijk) volle THC boter =D. Hiermee ga ik dan de cake maken met het recept van koopmans (boeren cake).
Foto's tot nu toe:
RUIS :
gruis gewicht.jpg
BOTER:
room boter.jpg
PAN:
pan.jpg
Ruis in glazen kom:
kom met gruis en boter en water.jpg
Glazen kom op de pan met de ruis en boter etc erin:
kom in pan.jpg
Zo staat hij wel ff.
Als ik de boter heb zal ik verder foto's etc toevoegen! Kan niet wachten
*Tips zijn altijd welkom natuurlijk!*
*UPDATE*
Zo en nu verder!
heb nu alles in een kom laten filteren:
Filteren in kom.jpg
Hiena al het afval nog in een handdoek gewikkeld en flink uit geknepen tot de laatste druppel!
alle beetjes met handoek.jpg
En toen over gegoten in een plastic bakje:
45 minuten laten staan.jpg
Nu zo'n uur laten staan stollen op kamertemperatuur, erna zometeen 3 uur in de koelkast. Na de 3 uur het eruit halen en dan de boter eruit "tillen". Het water wat er onder nog in zit weg gieten en klaar is de boter! morgen avond de cake afbakken en zaterdag is het dan zover =D
*Tips zijn altijd welkom natuurlijk!*
Comment