Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Ik ben 't zelf aan het brouwen toevallig.
8 liter water, 2kg maltextract, 200 gram toppen van een jaar geleden, 1,5kg suiker, en 5kg granen. Alles kapot koken, in flessen met waterslot, gistcultuurtje gemaakt, alles gemengd, en wachten maar!
Over 6 weken ga ik de eerste fles lostrekken. Het gisten is nu net voorbij, de nagisting op de fles heeft even tijd nodig met deze temperaturen.
THC en CBD lossen beide niet op in water, en in 4,5% alcohol ook nauwelijks. De alcohol ontstaat ook pas later, wanneer de wiet al weggefilterd is (en dus ook de actieve stoffen). Tenminste, zo begrijp ik dat brouwproces; gisten gebeurt met een heldere vloeistof, niet met de ingredienten die nog ronddwarrelen.
Je zit dan op minder dan nanogrammen per liter waarschijnlijk, dus niets waar de authoriteiten zich druk om kunnen maken. Behalve je brouwvoorraad dan, dat blijft gewoon wiet/hennep.
Ik doe het bewust om de grapefruit-smaak van m'n wiet over te brengen naar een drankje. En het is niet bedoeld voor de markt. Ik hoop wel dat brouwers die wel de markt betreden, eerlijk zijn over de inhoud; de actieve stoffen zijn niet aanwezig in het bier.
Comment