Basis Vanille roomijs.
6 eierdooiers
200g basterdsuiker
20g vanillesuiker
500ml volle melk
400ml slagroom
Wiet of knip afval naar eigen inzicht. (Ik heb 4 gram gebruikt)
Warm op een zeer laag vuur de melk en de wiet op. (niet volledig koken) ongeveer 15 minuten.
Schep de wiet eruit en laat de melk afkoelen.
Eierdooiers samen met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en schuimig mengsel kloppen.
Met een houten lepel de (wiet)melk erdoor roeren.
Klop de slagroom bijna stijf,moet iets vloeibaar blijven (anders krijgt je ijs kristallen)
Schenk je mengsel al roerend door de slagroom
Meng het geheel goed door
ijsmachine op de roomijs stand
30 minuten draaien.
Klaar.
Dit ijs is in de diepvries op -18 heel lang houdbaar.
Voor het serveren het ijs 30 minuten in de koelkast.
NB.
Dit is een basis recept voor ijs, kan ieder ijs van gemaakt worden, choco, kokos, aardbeien, banaan, mango,Ananas en zelfs drop-ijs.
Variant is de milkshake echter, leng je deze aan met (wiet)melk.
6 eierdooiers
200g basterdsuiker
20g vanillesuiker
500ml volle melk
400ml slagroom
Wiet of knip afval naar eigen inzicht. (Ik heb 4 gram gebruikt)
Warm op een zeer laag vuur de melk en de wiet op. (niet volledig koken) ongeveer 15 minuten.
Schep de wiet eruit en laat de melk afkoelen.
Eierdooiers samen met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en schuimig mengsel kloppen.
Met een houten lepel de (wiet)melk erdoor roeren.
Klop de slagroom bijna stijf,moet iets vloeibaar blijven (anders krijgt je ijs kristallen)
Schenk je mengsel al roerend door de slagroom
Meng het geheel goed door
ijsmachine op de roomijs stand
30 minuten draaien.
Klaar.
Dit ijs is in de diepvries op -18 heel lang houdbaar.
Voor het serveren het ijs 30 minuten in de koelkast.
NB.
Dit is een basis recept voor ijs, kan ieder ijs van gemaakt worden, choco, kokos, aardbeien, banaan, mango,Ananas en zelfs drop-ijs.
Variant is de milkshake echter, leng je deze aan met (wiet)melk.
Comment