Ben ik weer, wederom een simpel receptje:
Nodig:
- Dr. Oetker bakkersgist (1 zakje) te koop per drie zakjes.
- Meel doe maar een kilotje.
- Wiet; zoveel als je wilt
- Olijven (gesneden); twee handen vol.
- maanzaad; 2 eetlepels
- zeezout; 4 eetlepels
- Olijfolie; flesje
Neem 500 gram meel, doe hier je olijven bij, en je wiet en gooi hier het gist doorheen. Effe goed mengen. Voeg water toe, twee kopjes volstaat.
Begin het deeg te kneden - dit is het vervelendste werkje, maar goed voor de spieren en gewrichten -, tot je een stevig geheel hebt. Deeg blijft niet goed plakken op een tafel vol meel, en je handen kun je ook goed inpoederen, dat maakt alles wat makkelijker. Doe je voordeel met die info.
Voeg eventueel meer water toe als het deeg te 'stevig' wordt, of wat suiker als je dat lekker vind.
Het deeg is goed als je het moeilijk uit elkaar kunt trekken, maar zo hard als boetseerklei moet het ook niet zijn. Dit is een kwestie van oefenen. Na 2 of 3 keer maken weet je het precies.
Gooi wat droge meel op een bakplaat, en leg daar je deeg op. Maak eventueel een raster met een mes of touwtje, zodat je na het bakken een leuk motiefje hebt.
Dek het deeg af, met een vochtige(!) theedoek eroverheen en laat het rusten en rijzen. Zet je oven aan op 230 graden.
Zodra je oven warm is (na 20 minuten?) is je brood genoeg gerezen. Anders nog even wachten. Hoe langer je wacht, hoe luchtiger je brood. Maar luchtig brood is lastig te bakken.
Nu bestooi je het brood met maanzaad en zeezout, en/of brokjes hasj, besprenkelen met olijfolie en circa 20 minuten in de oven. Sommige ovens hebben alleen een grillstand, houdt het dus na 10-15 minuten regelmatig in de gaten. Niemand zit te wachten op verbrande troep hasj-bruin en crispy is het lekkerste.
Je hebt nu een turks brood gebakken. Met wiet of hasj.
Lekker met (geiten)kaas, stukje zalm, tapenade en ijsbergsla. Beetje peper is nooit verkeerd. Of een lekker dipsausje natuurlijk!
Eet smakelijk!
Nodig:
- Dr. Oetker bakkersgist (1 zakje) te koop per drie zakjes.
- Meel doe maar een kilotje.
- Wiet; zoveel als je wilt
- Olijven (gesneden); twee handen vol.
- maanzaad; 2 eetlepels
- zeezout; 4 eetlepels
- Olijfolie; flesje
Neem 500 gram meel, doe hier je olijven bij, en je wiet en gooi hier het gist doorheen. Effe goed mengen. Voeg water toe, twee kopjes volstaat.
Begin het deeg te kneden - dit is het vervelendste werkje, maar goed voor de spieren en gewrichten -, tot je een stevig geheel hebt. Deeg blijft niet goed plakken op een tafel vol meel, en je handen kun je ook goed inpoederen, dat maakt alles wat makkelijker. Doe je voordeel met die info.
Voeg eventueel meer water toe als het deeg te 'stevig' wordt, of wat suiker als je dat lekker vind.
Het deeg is goed als je het moeilijk uit elkaar kunt trekken, maar zo hard als boetseerklei moet het ook niet zijn. Dit is een kwestie van oefenen. Na 2 of 3 keer maken weet je het precies.
Gooi wat droge meel op een bakplaat, en leg daar je deeg op. Maak eventueel een raster met een mes of touwtje, zodat je na het bakken een leuk motiefje hebt.
Dek het deeg af, met een vochtige(!) theedoek eroverheen en laat het rusten en rijzen. Zet je oven aan op 230 graden.
Zodra je oven warm is (na 20 minuten?) is je brood genoeg gerezen. Anders nog even wachten. Hoe langer je wacht, hoe luchtiger je brood. Maar luchtig brood is lastig te bakken.
Nu bestooi je het brood met maanzaad en zeezout, en/of brokjes hasj, besprenkelen met olijfolie en circa 20 minuten in de oven. Sommige ovens hebben alleen een grillstand, houdt het dus na 10-15 minuten regelmatig in de gaten. Niemand zit te wachten op verbrande troep hasj-bruin en crispy is het lekkerste.
Je hebt nu een turks brood gebakken. Met wiet of hasj.
Lekker met (geiten)kaas, stukje zalm, tapenade en ijsbergsla. Beetje peper is nooit verkeerd. Of een lekker dipsausje natuurlijk!
Eet smakelijk!
Comment