Een tijd terug heb ik met een vriend smaakloze wietboter gemaakt. Volgens hem kan je zo je zelfs oma stoned maken zonder dat ze het proeft.
Onze stappen:
In een pan zetten we ruim water. Hierin voegen we zoveel wiet toe als we later in onze boter willen hebben.
Dit brengen we voor een korte tijd aan de kook.
Dan zeven we de wiet uit de pan.
Nu herhalen we het proces tot het water zo goed als schoon uit de pan komt. Na ongeveer 3 of 4 keer het water te hebben vervangen.
Dit proces breekt volgens hem het chlorofyl wat voornamelijk de smaak bevat.
Theoretisch gezien zou het water geen THC hebben opgenomen of hebben afgebroken.
Nu op Au bain-marie wijze smelten we onze boter. Hierin voegen we ons residu (wiet).
Dit laten we pruttelen voor 1 tot 2 uur.
Dan zeven we dat af om het af te laten koelen.
Wanneer de boter zich scheidt van het (rest)water kunnen we de boter apart nemen.
Dit laten we afkoelen totdat het weer een blokje boter is om het verder te kunnen verwerken.
Wat denken jullie van het proces?
Hebben jullie een andere wijze om de smaak te reduceren of te verwijderen?
Onze stappen:
In een pan zetten we ruim water. Hierin voegen we zoveel wiet toe als we later in onze boter willen hebben.
Dit brengen we voor een korte tijd aan de kook.
Dan zeven we de wiet uit de pan.
Nu herhalen we het proces tot het water zo goed als schoon uit de pan komt. Na ongeveer 3 of 4 keer het water te hebben vervangen.
Dit proces breekt volgens hem het chlorofyl wat voornamelijk de smaak bevat.
Theoretisch gezien zou het water geen THC hebben opgenomen of hebben afgebroken.
Nu op Au bain-marie wijze smelten we onze boter. Hierin voegen we ons residu (wiet).
Dit laten we pruttelen voor 1 tot 2 uur.
Dan zeven we dat af om het af te laten koelen.
Wanneer de boter zich scheidt van het (rest)water kunnen we de boter apart nemen.
Dit laten we afkoelen totdat het weer een blokje boter is om het verder te kunnen verwerken.
Wat denken jullie van het proces?
Hebben jullie een andere wijze om de smaak te reduceren of te verwijderen?
Comment