ADVOCAAT VERKEERD!
Omschrijving:
Deze keer een kerstcocktail die wat van Advocaat weg heeft.
Maar dan anders.
Men neme:
1/4 liter Four roses
1/4 liter slagroom (niet geklopt)
2 flinke toppen, verkruimeld
60 gram bruine basterdsuiker
het eigeel van 8 eieren
stijfgeslagen eiwit van 12 eieren
klein beetje nootmuskaat
Bereiding:
Zet een flinke kom in een pan met heet water. Hou het water heet,
maar niet koken! Meng de slagroom en de whisky in de kom. Haal als het
mengsel heet is de kom van het vuur en meng de fijngemaakte toppen erdoor. Dek de kom af en laat een nacht in de koelkast staan.
De volgende dag: Meng de suiker en het eigeel tot een romig papje. Haal
het vel van de afgekoelde whiskyroom en zeef de rest om de wiet te verwijderen.
Meng dit langzaam door het eigeelmengsel. Schep rustig de stijfgeslagen
eiwitten door dit mengsel, bestrooi met een beetje nootmuskaat, en geniet.
Grtz
Omschrijving:
Deze keer een kerstcocktail die wat van Advocaat weg heeft.
Maar dan anders.
Men neme:
1/4 liter Four roses
1/4 liter slagroom (niet geklopt)
2 flinke toppen, verkruimeld
60 gram bruine basterdsuiker
het eigeel van 8 eieren
stijfgeslagen eiwit van 12 eieren
klein beetje nootmuskaat
Bereiding:
Zet een flinke kom in een pan met heet water. Hou het water heet,
maar niet koken! Meng de slagroom en de whisky in de kom. Haal als het
mengsel heet is de kom van het vuur en meng de fijngemaakte toppen erdoor. Dek de kom af en laat een nacht in de koelkast staan.
De volgende dag: Meng de suiker en het eigeel tot een romig papje. Haal
het vel van de afgekoelde whiskyroom en zeef de rest om de wiet te verwijderen.
Meng dit langzaam door het eigeelmengsel. Schep rustig de stijfgeslagen
eiwitten door dit mengsel, bestrooi met een beetje nootmuskaat, en geniet.
Grtz
Comment