Beste mede kwekers,
Vorige week heb ik een zogenaamde "super soil" gemaakt.
Recept:
• 1075gr Lavameel
• 105L Wormenmest
• 1,5L ZeevogeZeevogelguano
• 2L Alfalfa/zeewiermeel
• 1,5LBloedmeel
• 1,5L Beendermeel
• 46L Cocopeat
• 89L Compost
• 80L Bio moestuin grond
• 34L Perliet
• 45L Hydrokorrels
Een hele berg; ik gebruik deze grond ook in de moestuin en andere potten.
Nu is mij opgevallen tijdens het om spitten (ligt op een berg) dat de grond naar ammoniak ruikt. Niet heel erg. Je moet je neus dichtbij de grond houden wil je het duidelijk en overtuigend ruiken maar het is dan wel waar te nemen.
Hoe komt dit? Omdat de stikstof in ammonium vorm overheerst? Te weinig zuurstof (maar ik keer regelmatig)? Rijpingsproces?
Ik was al van plan de grond een maand te laten rijpen. Maar is dat genoeg?
Iemand hier ervaring mee?
Ik lees het graag
Groeten
Spaceman
Vorige week heb ik een zogenaamde "super soil" gemaakt.
Recept:
• 1075gr Lavameel
• 105L Wormenmest
• 1,5L ZeevogeZeevogelguano
• 2L Alfalfa/zeewiermeel
• 1,5LBloedmeel
• 1,5L Beendermeel
• 46L Cocopeat
• 89L Compost
• 80L Bio moestuin grond
• 34L Perliet
• 45L Hydrokorrels
Een hele berg; ik gebruik deze grond ook in de moestuin en andere potten.
Nu is mij opgevallen tijdens het om spitten (ligt op een berg) dat de grond naar ammoniak ruikt. Niet heel erg. Je moet je neus dichtbij de grond houden wil je het duidelijk en overtuigend ruiken maar het is dan wel waar te nemen.
Hoe komt dit? Omdat de stikstof in ammonium vorm overheerst? Te weinig zuurstof (maar ik keer regelmatig)? Rijpingsproces?
Ik was al van plan de grond een maand te laten rijpen. Maar is dat genoeg?
Iemand hier ervaring mee?
Ik lees het graag
Groeten
Spaceman
Comment