Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
mijn start eerste kweek
Collapse
X
-
Re: mijn start eerste kweek
Al je antwoorden zijn te vinden op het forum. Op de homepage van jointjedraaien.nl staat een drie pagina's lange uitleg over de buitenkweek. Als je daar even leest, heb je al je antwoorden. Zo moeilijk is het niet.Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.
-
Re: mijn start eerste kweek
Ik zal er eentje beantwoorden :
De buren, de buren daarnaast, en misschien ook de buren daar weer naast gaan dat wel ruiken als ze op een zomerse dag buiten zitten, ja.
Het forum is ook een bron van informatie, waar je dingen kunt opzoeken, omdat het er echt allemaal al staat.
Je mag best een nieuw topic openen met vragen waarvan je de antwoorden kunt vinden, maar dan kun je ook zulke reacties verwachten.
Daar moet je wel tegen kunnen, we zijn hier allemaal volwassen (18+) toch ?
Het enige wat ik je wil aanraden is om veel te lezen, veel kweekverslagen ook.
Uit je vragen maak ik op dat je nog nooit bij een wietplant in de buurt bent geweest en ze nooit gezien hebt, dus is het wel handig als je de basis zelf vast een beetje onderzoekt.
Da's genoeg om te starten, en dan koop je wat zaadjes, doet ze in een potje, en zet dat in de tuin en start een kweekverslag op JD die je elke 4 dagen een keer update ofzo.
Dan krijg je gaandeweg tips, en evt. vragen kun je in je topic zetten. Zo heb je een naslagwerk voor volgend jaar en kunnen andere nieuwelingen weer van jou leren.
That's all
Comment
-
Re: mijn start eerste kweek
Om even te quoten uit de handleiding die stemma en ik speciaal voor beginners hebben geschreven:
1.- Wanneer moet je nu zaaien? Na 15 mei, zoals dat bij elke tuin werkt. Eerder mag natuurlijk ook; het is jouw tuin, jouw keus. Maar reken dan niet op veel succes; twee of drie nachten vorst en je plant is dood.
- Het is mogelijk om in juni te zaaien, en alsnog wietbomen te kweken. Wiet groeit snel in de juiste omstandigheden. Het is soms beter om wat te laat te zijn, dan te vroeg.
3.Grond en locatie
Een goede grond is de basis van een succesvolle kweek. Of dat nu in pot of in volle grond is. De een zweert bij potgrond van een super discount en de ander gaat voor prijzige speciaal samengestelde grond. In volle grond gooit de een achteloos zijn zaadjes op een beschikbaar stukje in de tuin of in een bos en de ander bewerkt de open grond ruim 6 maanden van te voren zodat al het bodemleven optimaal is op het moment van zaaien. Hier vind je veel voorbeelden van op Jointjedraaien.nl maar ook hier zal je zelf een keuze in moeten maken. Zoals eerder gesteld er zijn meerdere manieren van kweken die tot een succesvolle kweek kunnen leiden. Kies degene uit waar jij je het prettigst bij voelt.
Belangrijk is dat de grond niet te zuur of te basisch is, een Ph van rond de 6 is het prettigst voor de meeste planten zo ook voor Cannabis. Heb je sterk zuur minnende planten in je tuin zoals een Japanse esdoorn, camelia of spar en gooi je regelmatig tuinturf erbij? Dan kun je op die plaatsen beter geen Cannabis zaaien/planten. De grond is daar veel te zuur. Pak dan liever een grote pot met geschikte grond. Een plekje waar brandnetels in het zonnetje staan is een ideale plek om Cannabis te zaaien/planten. Wel eerst, met handschoenen aan, de brandnetels met wortels en al verwijderen. Niet met gif werken want dan groeit je Cannabis het ook niet meer en dat is maar goed ook want anders krijg je je eigen gestrooide gif binnen.
Kleigrond is minder geschikt, de plant zal hier moeizaam in kunnen wortelen en de grond zal veel te nat zijn waardoor je een grote kans op wortelrot hebt. Tenzij die grond netjes opgespaaid wordt en eventueel gemulched. Gewoon lekkere rulle grond, schep het los en hark het door voordat je gaat zaaien/planten.
Cannabis is een zon minnende plant. Kies dus een zonnige plek waar voldoende wind langs waait. Graag wat andere planten en struiken in de buurt zodat rondkruipende insecten elkaar kunnen opeten.
Verwacht je grote wietbomen te groeien zorg er dan voor dat je palen naast je plant kan plaatsen waaraan je de plant kan vastmaken zodat ze niet omknakken bij de eerste najaarsstormen.
Voeding
De heilige graal voor snelle jongens is: wietvoeding. Je neemt een flesje Pokon, dat verdun je 2x en vervolgens stop je het in een andere fles. Daar plak je 'Cannabisvoeding' op, en verkoop het voor het dubbele.
hierWater.
Water geven kun je het beste aan het begin van de dag doen, een paar uur na zonsopgang is de plantverdamping op gang en dan maakt de plant gebruik van water en voeding. De grond mag niet nat zijn, wel vochtig. De cannabisplant houdt van een luchtige grond en verzuipt als de aarde te nat is, de wortels gaan dan rotten waardoor je plant dood gaat. Tussen het watergeven door de aarde dus wat droger laten worden. Een goede manier is de potten op te tillen voor en na een waterbeurt. Hierdoor krijg je een goed gevoel of je plant water nodig heeft en hoeveel. Laat je potten niet uitdrogen, je loopt het risico dat je plant sterft maar je verstoort het bodemleven zodanig dat je plant minder goed gaat functioneren. In de volle grond hoef je je plant vrijwel geen water te geven, alleen in periodes van droogte geef je wat extra water.
Het water wat we aan de cannabis plant geven moet een Ph van 6 hebben, regenwater heeft dit van nature en is dus uitermate geschikt.
7. Dat is googlekennis.
8. Zie de helpdesk
9.Beestjes
Buiten eten beestjes elkaar over het algemeen op. Het komt dus zelden voor dat spint of trips buiten de plant zware schade aanbrengen. De varenrouwmug kan buiten een verstopte plaag zijn, ze leggen hun larven in de aarde. Deze zie je niet maar ze vreten wel je wortels op waardoor je plant dood gaat. Meer info over beestjes en hun bestrijding vind je hier.
Slakken kun je weghouden door koperband rond je pot/plat te plaatsen of eierschalen rond je pot/plant te strooien. Zitten er rupsen in je plant dan is het een kwestie van ze eruit te plukken en te plukken en te plukken etc. Let op de bruine “rupspoepjes” in je plant, daar zitten ze vaak dichtbij. Meer informatie over beestjes op je Cannabisplant vindt je hier.
Vogels, honden, kippen, katten, konijnen, herten etc. eten graag zaadjes of jonge plantjes. Hou hier rekening mee en zorg voor een diervriendelijke oplossing. In de tuin kan een petfles zonder bodem al een uitkomst bieden of een stukje kippengaas. Ga je voor guerrilla, wees dan extra voorzichtig dat wilde en loslopende dieren zich niet verminken door jouw werkwijze bij het kweken.Waar je je plant ook zet, hou rekening met je omgeving. Niet iedereen houdt van cannabisplanten of hun geur. Zet je dus niet pal in het zicht en kies, als je dat wilt, geen sterk geurende soort. Zo hou je rippers ook op afstand, hopelijk.
Je kunt overleggen met je buren of ze bezwaar hebben tegen een paar plantjes in je tuin.
Vraag ze om eventuele overlast bij jou te melden en doe er dan ook wat aan.
12. Ja.
13.Zaad
hier). Er zijn verschillende manieren van bestrijden, voorkomen en verhelpen, maar het is makkelijker om hier van het begin af aan rekening mee te houden.
Stel je hebt een zaadje gekozen, of een hele lijst aan zaadjes.
Wat volgt er dan om tot een goede keus te komen?
Dat is een lastige vraag natuurlijk, we gaan hem hier gewoon beantwoorden:
- Bloeitijd: dit is een indicatie(!) van het gemiddeld aantal weken dat een plant bloeit. In de buitenkweek is het gewenst om die bloeitijd zo kort mogelijk te hebben; zo zijn ze uitgebloeid voordat de herfst met regens en stormen je plant om zeep probeert te helpen. Fabrikanten geven de bloeitijd rooskleurig op, tel daar voor de zekerheid 2-3 weken bij op. De meeste planten starten in september met bloeien, ook al belooft de verkoper wat anders. Tel de bloeiweken vanaf het moment dat je pluimpjes ziet in de toppen.
Heeft een plant 12 weken bloei dan kan je pas in december oogsten!
- Resistentie (bestand tegen ziektes): dit is een nogal uiteenlopend begrip. De ene zaadboer vindt zijn planten super resistent als ze in een Afrikaanse woestijn geen toprot oplopen, de ander vind ze resistent als ze in een champignonkwekerij nog schimmelvrij weten te blijven. Het punt blijft; als je hier zekerheid over wilt hebben voor jezelf, zoek en lees dan kweekverslagen/growreports/grows/reviews door op jointjedraaien.nl en andere fora.
- Bloeimoment: autoflowers gaan vanzelf in bloei na een week of 3 tot 4. Sommige Deense soorten, of soorten die ruderalis bevatten, zullen rond juni, juli of augustus vanzelf in bloei schieten. De meeste andere soorten doen dit rond september, of soms zelfs rond oktober pas. Ook dit is handig om mee te nemen in je bepaling.
-Gefeminiseerd zaad of gewoon zaad: gefeminiseerde zaden zijn "vrouwelijk gemaakte"zaden hierbij hoef je niet in bloei de mannelijke planten weg te halen bij de vrouwelijke planten. Gewone zaden zijn over het algemeen wel wat stabieler.
Kies ik autoflower of regulier?
Autoflowers hebben het voordeel dat ze vanzelf in bloei schieten nadat ze ongeveer 3 tot 4 weken gegroeid zijn vanaf het ontkiemen. Uitzonderingen daargelaten. Dat kan handig zijn als je slechts een korte ronde wilt hebben, zo kun je zonder zorgen op vakantie. Maar autoflowers laten ook de mogelijkheid bestaan om meerdere oogsten per jaar te doen. Niet van dezelfde plant, want ze zijn niet te stekken of te reveggen
Ga nou maar zitten lezen en googlen. Dat advies is ook niet zomaar uit de lucht komen vallen omdat we chaggrijnen zijn.Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.
Comment
-
Re: mijn start eerste kweek
Djeezes, nu ben ik al een leugenaar geworden.....
We kunnen niet allen superintellectueel zijn hoor.
Bij mij gaat dat nu eenmaal moeilijker dan bij een ander, en als jij (jullie) dat enerverend vinden, so be it.
Ik ben newby en ik zoek info dus zoek ik via een forum naar hulp.
Als ik me wil laten beledigen of uitschelden, daar ken ik andere kanalen voor.
Dacht dat hier elk lid met respect behandeld zou worden, niets is minder waar, goedgelovig als ik ben.
Comment
-
Re: mijn start eerste kweek
Heb ik al gelezen, maar ik weet niet of jij het weet, niet alles wordt daarin beantwoord.
Bij mij ging het ook moeilijk. Nog steeds. Maar dat is geen excuus om alles voor te laten kauwen.
Als je naar school gaat, laat je je huiswerk toch ook niet maken door je docent?
En als je docent dan zegt: Slenderbender, ouwe kerel, waarom lees je niet het boek?
Dan zegt slenderbender toch niet: Heb ik gedaan, maar het gaf geen antwoord op mijn vragen.
Waarschijnlijk begint je docent dan te lachen, die zegt: je hebt niet goed gelezen.
Ik heb ook wel wat beters te doen dan vragen te beantwoorden over dingen die ruimschoots beschreven zijn.
Het stoot me gewoon ontzettend tegen de borst dat ik tijd heb gestopt in een artikel, waar ik netjes naar verwijs, voor mensen met precies dezelfde vragen als jij.
Stel je voor dat je een auto repareert voor een vriend, en diezelfde avond trekt hij met een ketting de motor eruit. Dan klopt hij bij jou aan om te vragen hoe hij hem weer in elkaar moet zetten. Als je hem dan naar de handleiding verwijst, zegt hij: Ja, maar daar staat niet alles in! Dan raak je toch ook wat gepikeerd?
Om respect vraag ik niet. Enkel om een beetje inzet als tegenprestatie voor het werk dat we je hebben bespaard door zoveel uit te werken op het forum. Ik beschrijf ieder jaar wat ik doe in mijn tuin, en waarom. Dat doe ik niet voor mezelf, want ik weet prima waar ik mee bezig ben. Dat doe ik zodat mensen begrijpen wat ze aan het doen zijn. Het enige wat er van jou wordt verwacht, is dat je de moeite neemt, of tenminste laat lijken dat je de moeite neemt, om het te lezen. Het kost alleenmaar tijd, niets meer of minder. Daar krijg je dan vanzelf respect voor, misschien niet altijd van ons, maar wel van je plant.Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.
Comment
-
Re: mijn start eerste kweek
Ieder zijn gedacht zekers.....
Enfin, ik zal men plan wel trekken.
Een forum waar ik niet tot gewenste info kom heeft ook geen nut.
Het zal dan maar met veel vallen en opstaan moeten gebeuren.
En by the way, ik heb jou niet persoonlijk gevraagd om op dit topic te reageren, dat heb je zelf gedaan, dus moet je niet zeggen dat je wat beters te doen hebt.
Het zal wel aan mij liggen zekers.
Comment
-
Re: mijn start eerste kweek
hey ik ben ook een newbie maar ik begrijp de frustratie van de mensen met jarenlange ervaring die eindeloos op dezelfde vragen moeten (willen) reageren.
ikzelf heb net een ronde met tneon afgewerkt alleen maar met dit forum te doorspiten zonder ma 1 vraag te moeten stellen.
dus bij deze bedankt ik de mensen voor al deze toch wel nuttige info opt forum.
vriendelijke groeten nas
Comment
-
Re: mijn start eerste kweek
Frustratie??
Toch simpel dacht ik, als je niet wil reageren, dan reageer je niet, gevolg, geen frustratie.
Anders moet je ook geen lid worden van een forum.
Stel jezelf dan maar eens de vraag, aan alle gevorderde forumleden, wil ik mijn ervaring en info delen, ja dan neen?
Indien ja, doen en blijven, indien neen, geen meerwaarde.
Simpel als dat.
Denk dat sommigen eens moeten googlen op het woord "forum", wat daar de betekenis van is.
Comment
-
Re: mijn start eerste kweek
Ik ben ook nog redelijk nieuw hier, en er zitten hier een paar echte eikels tussen hoor
Maar geloof me dat ze het beste met jou en het forum voor hebben.
Het is veel beter om zelf die kennis te vergaren, dan heb je ook meer achtergrond over de info, ipv "alleen dit en dat doen".
En dan leer je ook echt, en weet je het voor de volgende keer.
Verder zal het forum helemaal vervuild raken, als iedereen een topic met een waslijst aan specifieke (algemene) vragen gaat stellen.
Dan zie je door de bomen het bos niet meer.
Dus trek het je niet persoonlijk aan, ze hebben het beste met je voor, maar lees jezelf ook een beetje in. Ook beter voor jezelf.
Comment
-
https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...en-nl-beginner
Wiet is de makkelijkste plant ter wereld. Zolang je niet teveel water geeft en zorgt voor wat licht, dan komt het allemaal goed. Begin lekker een kweekverslagje, en je zult zien dat iedereen een steentje bijdraagt.Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.
Comment
Comment