Maak gratis een account aan en krijg toegang tot het volledige forum. Paswoord vergeten? klik hier om een nieuwe aan te vragen. Neem contact op indien u problemen ondervindt met inloggen of registreren.
Maak een account aan!
Ionenproduct van water = Kw= [H+]+ [OH-] =1*10-14mol2/l2
Bij een pH van 7 is het water neutraal, dit is het geval bij zuiver, gedemineraliseerd water.
Dit betekent dat 10-7 H+ mol/l in het water aanwezig zijn.
Ook de hoeveelheid OH- ionen is dan 10-7 mol/l in het water.
Water met een pH 6 (10-6 H+ ionen) is 10 keer zuurder dan water met een pH van 7 (10-7 H+ ionen). De pH-waarde wordt namelijk uitgedrukt in een negatief progressieve reeks.
Spa blau of regenwater komt meer in de buurt van de PH 6.
Met aanzuren bedoel ik zuur (PH-) aan je water toevoegen tot je tussen de PH 6.2 - 6.4 zit.
De meest noemen het hier afzuren maar in feite voeg je zuur toe om de PH te laten zakken (kraanwater is PH 8) Je zuurt dus niks af maar aan. Ook zonder voeding in het water zuur je dus aan. Spa blauw zou wel kunnen maar dat is heel arm water.
Als je weinig of geen voeding mag geven(dus enkel water) op zomerse dagen,hoe werkt dat dan bij binnenkweek aangezien het daar iedere dag zomers temp. zijn?
Binnen houden we de temperatuur ronde de 26 met een maximum van 28 graden en hebben we een constant stabiel klimaat. Omdat de plant elke dag in de zelfde omstandigheden staat verdampt en drinkt en eet ze ook elke dag ongeveer evenveel. Natuurlijk wordt ze wel groter dus zal ze stilaan meer gaan verbruiken. De hoeveelheid voedingszouten die de plant opneemt is dus mede afhankelijk van de mate van verdamping. Verdampt je plant buiten heel veel omdat het 32 graden is dan gaan er dus veel meer liters water met voedingszouten door de plant. Er komt dus meer zout in je blad en daar waar het blad het meeste verdampt, de bladpunt en bladranden zal ze dan een zoutverbranding oplopen door een te hoge zoutconcentratie.
Comment