Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Platinum LED

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Verlichting: Platinum LED

    Korting op 420shop
    Iemand ervaring met Platinum Led? Ze shippen naar Nederland en uit alle testen komen ze heel goed naar naar voren met oa de hoogste Par opbrengst.

    Zie bijvoorbeeld https://platinumgrowlights.com/products/P9-XML2 maar bekijk de hele range maar eens.

    #2
    Re: Platinum LED

    kijk hier eens...

    Comment


      #3
      Re: Platinum LED

      Die ken ik idd al. Maar weet je hoeveel van dit soort reviews, vergelijkingen er zijn? En 1 van de beste ( volgens het forum hier ) TDL staat er niet eens bij.

      Comment


        #4
        Re: Platinum LED

        Ik denk dat dit een redelijk amerikaans gerichte vergelijking van lampen is, de spectrabox die uit europa komt staat er bijvoorbeeld ook niet bij.
        Waar men op dit forum voornamelijk enthousiast over is, zijn de cob leds. Deze schijnen betere resultaten te geven voor minder geld (aanschaf en rendement) dan al die lampen waar laag vermogen ledjes in zitten.
        TDLG doet eigenlijk niet veel meer dan het inkopen en assembleren van standaardonderdelen, iets wat je in principe ook zelf kunt als je een beetje handig bent.
        Als je vergelijkingen wilt, dan moet je dus niet zozeer zoeken naar TDLG maar naar COB LED. Met name de COB's van CREE zijn populair.

        Comment


          #5
          Re: Platinum LED

          Da's een klein spaans wsl eenmansbedrijfje...

          Het is eigenlijk vrij simpel, heel die led discussie. Cob is de laatste nieuwe technologie met de hoogste ratio warmte/licht. Het zet de meeste energie om in licht tegenover warmte, aan het laagste verbruik. Dat zijn de cijfers. Van burpe bakken (diodes) weet je eigenlijk niet hoe zwaar ze belast worden. De technologie van een cob tegenover diode is dus gewoon beter. Cree maakt beide he, dus die kunnen objectief zijn over hun eigen product en die cijfers zijn betrouwbaar.

          Kan je onder burple kweken? Tuurlijk. Zal iemand als el plantos een goeie oogst halen? Jups. Maar hij kweekt ook met die g-tools van 340 watt die wsl op gelijke hoogte zal zitten als een standaard vsa met 400 watt son t. Als ik in diezelfde ruimte mijn Gavita moest hangen op 300 watt dan haal je een gelijkaardig resultaat. Ik koop wel twee gavita's voor de prijs van 1 zo'n gtools. Het gaat erom dat ze reclame maken dat hun bak een HPS zou vervangen van een veel hoger wattage. Gewoon omdat het led is en die led zo geen stralingswarmte afgeeft. Dat kan gewoon niet waar zijn. Sommige gaan wel op gelijke hoogte zitten als een HPS, mss ietsje er over, de meeste er wsl onder. Dus je betaalt meer voor minder maar het wordt als kweet ni wat aangeprijsd. Het feit dat ze dan geen warmte produceren is ook gelogen, want er zal nog altijd meer energie naar warmte gaan dan licht. Cobs niet, die produceren meer licht dan warmte. Daarom zal een zelfgemaakt cob frame een burple aan hetzelfde wattage altijd verslaan, ook HPS.

          En dan is het gemakkelijke aan die cobs dat ze per chip 1 plus en 1 min hebben. Zet daar een driver op, paar draadjes en uw circuit is compleet. Vandaar is het nog is zelf te maken ook. Plus je kan het licht veel beter spreiden. Je weet ook dat de intensiteit van het licht ver achteruit gaan als de lamp hoger hangt. 1 lamp die centraal hangt, tegenover 4 of 8 lichtpunten hmmm. Hang uw lat maar is 40 cm onder de lamp en zie dan hoever je nog komt als je naar de uithoeken van de tent gaat kijken. Dan zit je al snel op 20-30 cm verder. Allemaal verloren licht. Is bij HPS beter dan bij led, dus ja. Als je dan de som maakt van al die gegevens dan kies je voor gemakzucht (burple) of cob met de beste verhouding prijs/kwaliteit als je zelf wat kan maken. En dan springt tgl op die kar door een frame te maken van cobs. Zo heb je het beste van twee werelden, maar de prijs is er naar.

          Dit bericht is samengevoegd wegens dubbelposting.

          Oh en bestellen via de USA voor zo'n bedrag is rete duur. Komt nog eens zoveel aan taksen bij. Kingbrite is gewoon zo slim van daar wat mee te chipoteren en dat kan ook want ne simpele douanier kan geen prijs plakken op zo'n cob. Uw 19 kg led bak daarentegen...

          Comment

          Bezig...
          X