Dit artikel vond ik op een tandheelkunde site.
Ik heb de tandheelkundige stukjes eruit gehaald en de pH waarden laten staan.
Kijk maar even wat je eraan hebt
Groetjes Tosti!
Samenvatting:Inleiding
De afgelopen jaren is een aantal nieuwe varianten op de aloude thee op de markt gebracht, onder andere kruidenthee, diverse soorten vruchtenthee en ijsthee. Van een aantal vruchtentheesoorten die vruchtenextract of stukjes vruchten bevatten, is inmiddels bekend dat zij zuur zijn en een erosief effect op de gebitselementen hebben (Phelan en Rees, 2003). Zwartebessenthee heeft bijvoorbeeld een pH van 3,45, frambozen- en aardbeienthee van 3,15.
Materiaal en methode
Bepaling van de pH en buffercapaciteitAfb. 1. De pH van de verschillende dranken bij kamertemperatuur en gebruikstemperatuur.
Resultaten
pH en buffercapaciteitBron:NTVT maart 2004; 111: 80-84Auteurs:A.van Nieuw Amerongen, P.A.M.van den Keijbus, E.C.I. VeermanRubriek:Onderzoek/Oorspronkelijke bijdragenTrefwoorden: Preventieve tandheelkunde, Voeding, TanderosieUit:Uit de afdeling Tandheelkundige Basiswetenschappen, sectie Orale Biochemie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).Adres:Prof. dr. A. van Nieuw Amerongen ACTA Van der Boechorststraat 7 1081 BT Amsterdam A.van_Nieuw_Amerongen.obc.acta@med.vu.nl A.vanNieuwAmerongen@vumc.nl
Ik heb de tandheelkundige stukjes eruit gehaald en de pH waarden laten staan.
Kijk maar even wat je eraan hebt
Groetjes Tosti!
Samenvatting:Inleiding
De afgelopen jaren is een aantal nieuwe varianten op de aloude thee op de markt gebracht, onder andere kruidenthee, diverse soorten vruchtenthee en ijsthee. Van een aantal vruchtentheesoorten die vruchtenextract of stukjes vruchten bevatten, is inmiddels bekend dat zij zuur zijn en een erosief effect op de gebitselementen hebben (Phelan en Rees, 2003). Zwartebessenthee heeft bijvoorbeeld een pH van 3,45, frambozen- en aardbeienthee van 3,15.
Materiaal en methode
Bepaling van de pH en buffercapaciteitAfb. 1. De pH van de verschillende dranken bij kamertemperatuur en gebruikstemperatuur.
Resultaten
pH en buffercapaciteitBron:NTVT maart 2004; 111: 80-84Auteurs:A.van Nieuw Amerongen, P.A.M.van den Keijbus, E.C.I. VeermanRubriek:Onderzoek/Oorspronkelijke bijdragenTrefwoorden: Preventieve tandheelkunde, Voeding, TanderosieUit:Uit de afdeling Tandheelkundige Basiswetenschappen, sectie Orale Biochemie van het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).Adres:Prof. dr. A. van Nieuw Amerongen ACTA Van der Boechorststraat 7 1081 BT Amsterdam A.van_Nieuw_Amerongen.obc.acta@med.vu.nl A.vanNieuwAmerongen@vumc.nl
Comment