Pagina 1 van 6 123456 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 20 van 119

Topic: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

 1. #1

  Registratie op
  Oct 2007
  Location
  cannabis land
  Leeftijd
  43
  Berichten
  3.243

  Standaard Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Nadat ieder jaar de zelfde vragen terugkomen, heb ik hier al een vraag/antwoord lijstje .

  Veel gestelde vragen

  De planten staan buiten en beginnen aardig groot te worden, wanneer gaat het echte bloeifeest nou eens beginnen want ik zie nog niet veel toppen en het is al juni…?

  De bloemvorming begint natuurlijk pas als de dagen korter gaan worden, sowieso pas na de langste dag van het jaar. Je kunt het vergelijken met de binnenteelt: pas als het aantal lichturen van 18 naar 12 gaat, kan de bloei worden ingezet. Je bent er pas echt helemaal in september of oktober. Dat hangt natuurlijk ook een beetje van de soort die je neemt af. Buiten of binnen kweken is in principe hetzelfde, allleen doe je het binnen allemaal zelf, en gaat het daar wat sneller natuurlijk. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor de voeding binnen of buiten, je moet vanaf nu in ieder geval geen stikstof meer geven, dus buiten geen vismix en zo meer, stikstof zorgt immers alleen maar voor de groei. Vanaf deze maand kun je gaan overstappen op bloeimiddelen naast je basisvoeding’

  Zijn die bloeistimulatoren niet gevaarlijk en slecht voor het milieu, en hoe bepaal je de verhouding als je besluit die mee te willen geven?

  Nee, de meesten zijn gewoon biologisch. Je kunt gewoon de verhoudingen op de etiketten lezen, meestal inclusief schema’s.. 25 milliliter op 100 liter water is meestal zo de norm bij de meeste stimulatoren zoals PK13-14 tijdens de eerste week van de bloei, daarna ga je meer geven. Als je ziet dat je planten lichter worden, dan weet je dat je meer voeding moet gaan geven. Het hangt allemaal natuurlijk ook een beetje van het weer af, een week regen is een week minder licht dus dan geef je ook wat minder bloeivoeding. Het belangrijkste is dat je gewoon altijd goed naar je planten kijkt. Krijgt een plant meer licht, zonlicht in ons geval, dan kan ie ie meer voeding krijgen, want dan de plant ook verdampen, dat zijn allemaal zaken die je eigenlijk moet aanvoelen.”

  Ben je als buitenkweker echt helemaal overgeleverd aan de natuur, of kan je zelf ook her en der nog enige invloed uitoefenen op het klimaat rond je planten buiten?

  Ja, daar zijn nog best wel simpele trucen voor. De meest voordehand liggende is om de plant natuurlijk zoveel mogelijk in de volle zon te zetten. En je hebt buiten natuurlijk ook met regen te maken, dus je zou ook een tentje van doorzichtig plastic om de plant kunnen bouwen tegen regen en schimmels, bij zonlicht krijg je dan ook wat meer een kaseffect en kunnen je planten bij zonlicht wat meer genieten van de stralingswarmte. Ook zou je een windschermpje kunnen maken om je planten te beschermen tegen de wind. Als je in potten kweekt zou je je planten ook in een schuurtje kunnen zetten op een donkere plek nadat ze 12 uur licht gehad hebben. Het voordeel daarvan is dat je ook minder luchtvochtigheid hebt, zeker in de laatste fase van de bloei is de luchtvochtigheid buiten erg hoog, en je hebt het voordeel dat je dan sneller kunt afbloeien, maar dat is wel een hoop werk elke avond dat gesjouw met die potten. Maar dat zijn zo’n beetje de enige trucen die kunt toepassen om toch een beetje klimaat te beheersen als je buiten kweekt.”

  Als de planten flink in de bloei staan, gaan ze dan uiteindelijk niet stinken?Ik heb er wel meer dan vijf, en als ze gaan stinken, kan ik daar dan iets aan doen om dat te beperken buiten?

  In principe niet. Een vette White Widow die in volle bloei staat zullen de buren zeker gaan ruiken, dus wat je wel kan doen, maar daar is het nu al te laat voor, is een minder geurend soortje te nemen. De Purple Haze is mede om die reden zeer geliefd onder buitenwietkwekers, en ook met de Silver Pearl veroorzaak je maar amper ‘stankoverlast’ voor je buren. Het zijn ook zeer sterke en ideale buitenplanten.”

  Ben je met buitenwiet nou minder strafbaar dan met die zware binnenwiet, of zijn 50 buitenplantjes even strafbaar als 50 indoorplantjes voor de rechter?

  Als je binnen 50 plantjes hebt valt het nog wel mee, maar als je buiten vijftig flinke planten hebt staan, heb je al gauw zo’n 100m2 meter nodig, en dan ben je toch een aardig grootschalige kweker en praat je al over een hoop kilo’s. Buitenwietkweken doe je echt voor je hobby en niet om er echt geld aan te verdienen. Bovendien hebben we in Nederland niet zoveel ruimte voor al die velden. We kennen wel een paar van die idealistische guerilla-kwekers, zoals ze dat in het buitenland veel doen, in Amerika erg populair, gewoon ergens een maisveldje of onopvallend plekje in de natuur volzaaien, en dan maar hopen dat niemand er met je buit vandoor gaat als de oogst nadert. Het voordeel van guerilla growen is dat niemand verantwoordelijk gesteld kan worden voor de plantage als die door de politie ontdekt wordt. Want je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat er helicopters boven je geheime plek kunnen vliegen.”

  Gaat ongedierte nu pas echt een probleem vormen, andersgezegd moet je nu iets meer gaan doen om zeker te zijn dat die toppen niet worden opgevreten?

  Ongedierte, daar doe je buiten natuurlijk niet zoveel tegen. Je spuit tegen het beestje wat je dood wil hebben. Je kunt wel zorgen dat je planten meer weerstand krijgen. Grote rupsen zijn dol op blad, die pik je er snel uit. Waar veel beginnende buitenkwekers vaak ook geen rekening mee houden, is dat je je wietplanten in je tuin nooit te dicht in de buurt van een rozenstruik mag zetten, want die zitten weer vol luis. En aan het eind van de oogst kun je je planten preventief behandelen tegen schimmel, in ieder tuincentrum of growshop kun je daarvoor schimmelwerende middelen halen. Maar je kunt in principe niets tegen ongedierte doen als je buiten in de natuur kweekt, daar zijn anderen de baas.”

  Wat zijn de belangrijkste fouten die in de buitenteelt kunnen worden gemaakt in deze periode. Meest voorkomende fouten?

  Veel beginnende kwekers denken dat buitenwiet wel vanzelf groeit als je ze maar water geeft, net zoals ze dat bij hun plantjes binnen op de vensterbank doen. Maar die wietplant buiten heeft toch echt voeding nodig om tot een goede ontwikkeling en bloei te komen. Als je dat niet doet wordt de plant lichter en lichter, dat is wel zo’n beetje de meest voorkomende fout als je in pottten kweekt. Op volle grond kunnen de wortels veel dieper gaan en haalt ze haar eigen voeding en water nog wel naar boven.”

  Wanneer kun je beste gaan oogsten, dat ie op z’n top is?

  Als de haartjes op de toppen tweederde gekleurd zijn kun je wel gaan oogsten. Je moet er gewoon vanuit gaan dat je plant aan het einde van het seizoen gewoon kapot gaat, dus je moet zeker ook weer niet te laat gaan oogsten omdat je denkt dat je plant dan nog potenter is, hij zakt gewoon zo inmekaar. Je krijgt bij laat oogsten sowieso veel meer last van schimmels.”

  Als je de planten uit de grond snijdt, moet je ze dan eerst laten drogen en dan knippen of andersom?

  Kan in principe allebei, maar het beste is om eerst wat blad weg te knippen, ze dan in een schuurtje ofzo met de voetjes aan een lijntje laten drogen en dan ga je knippen. Dat is makkelijker knippen en je krijgt veel compactere toppen.”

  Kun je van buitenwiet bladafval ook nog potente hasj maken? Moet ik daarvoor een pollinator hebben of een ice-o-lator?

  Tuurlijk, daar zijn die Pollinators en Ice-o-Lators juist ideaal voor. Je hebt wel wat minder THC voor sterke nederhasj met buitenwiet, maar tegelijkertijd heb je ook veel meer nog bruikbaar plantmateriaal. De Ice-o-Later is de beste methode daarvoor, want die pakt alleen de THC en zeeft geen bladgroen mee.”

  Hoe kan ik mijn toppen het beste bewaren?

  Goed laten drogen voor een optimale smaak is belangrijk. Je kunt de toppen dan luchtdicht verpakken en het heel jaar ervan gaan genieten met je vrienden of misschien wel aanbieden bij je shopje want de meeste shops hebben toch nog wel op z’n minst 1 buitenwietje op de kaart voor de liefhebbers. Maar voor de handel doe je het niet, of je moet het al over die grote velden beschikken, maar dan kun je je planten wel weer minder persoonlijke aandacht geven en zal het ten koste van de kwaliteit gaan. Gewoon 5 plantjes in je tuin, balkon of dakterras, dat is pas leuk. ”

  Grtz
  Laatst gewijzigd door Jointjedraaien; 17th July 2010 om 22:47

 2. #2

  Registratie op
  Oct 2007
  Location
  Out of this world
  Leeftijd
  30
  Berichten
  6.234

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Topic is geopend voor vragen.

 3. #3

  Registratie op
  Aug 2008
  Location
  In een mooi huis :-)
  Leeftijd
  45
  Berichten
  8.722

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  He he eindelijk Bobo is GOED

  God was never on your side.. 4. #4

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Wanneer kun je beste gaan oogsten, dat ie op z’n top is?

  Bobo zegt: Als de haartjes op de toppen tweederde gekleurd zijn kun je wel gaan oogsten. Je moet er gewoon vanuit gaan dat je plant aan het einde van het seizoen gewoon kapot gaat, dus je moet zeker ook weer niet te laat gaan oogsten omdat je denkt dat je plant dan nog potenter is, hij zakt gewoon zo inmekaar. Je krijgt bij laat oogsten sowieso veel meer last van schimmels.”

  Maar kan dat niet beter op basis van de trichomen?

  trichrome_oogsten.jpg

 5. #5

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Ik heb nog een plant buiten staan, die vol in bloei staat.
  ik zie vette topblaadjes vol met thc spikkels, alleen is er nog geen wiet...
  tussen de stampertjes zitten nog geen zichtbare buds..
  nu heb ik ff ge´nformeerd bij de coffeshop en verteld dat ik ook wel een beetje laat
  was met het plantje (wat ik binnen vanuit een zaadje omhoog heb laten komen,) naar buiten te brengen,
  ik meen eind mei....

  waarop ze zeiden dat de plant waarschijnlijk te weinig licht heeft gekregen of te weinig voeding.
  terwijl het mij altijd een hele gezonde plant leek, altijd goed in de groei en mooie donker groene bladeren. (tot nu, nu ze dik aan het bloeien is)

  hieronder een foto van de plant in kwestie

  top.jpg

  nu ga ik er van uit dat ik te laat was met de plant naar buiten te brengen en dat de plant dus nog even moet staan.
  aangezien het merendeel van de stampers nog wit zijn.

  alleen nu is het ondertussen al mooi herfst in ons mooie landje en gaat het af en toe goed tekeer met de regen en ben ik bang voor top rot.
  ik zat te denken aan een soort doorzichtige regenjas voor plant. is dit een goed idee? of bestaat er iets dergelijks?

 6. #6

  Registratie op
  Aug 2008
  Location
  In een mooi huis :-)
  Leeftijd
  45
  Berichten
  8.722

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Planten houden van regen en deze plant bloei juist af in de herfst en regen jas zal schimmels alleen maar stimuleren in plaats voor komen
  Mijn planten staan ook nog buiten hoor .
  gewoon nog even laten staan

  gr Bella

  God was never on your side.. 7. #7

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Eey bedankt voor de informatie man.

 8. #8

  Registratie op
  Mar 2010
  Berichten
  3.689

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord


 9. #9

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Joo ik ben nieuw en wil 3 plantjes in de tuin zetten.
  Ik wil ze in potten doen en zou 41 liter hiervoor genoeg zijn?
  Ik wilde gewoon potgrond gebruiken en kan ik hier dan gewoon kunstmest bij gooien als voeding, zo ja hoeveel dan?

 10. #10

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  hallo,

  heb een klein plantje (bomb), maar bij eentje krijgt het tweede blad iets raars.
  Hopelijk weet iemand hoe dit kan zijn gebeurd en misschien ook wel hoe ik dit probleem kan oplossen.
  hieronder de foto.
  08052013071.jpg
  Laatst gewijzigd door bangbang10; 8th May 2013 om 16:40

 11. #11

  Registratie op
  Nov 2011
  Location
  World
  Berichten
  6.282

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Daar zijn een boel verklaringen voor:
  - Ongezonde plant
  - Regendruppels die als vergrootglas hebben gewerkt
  - Glasreflectie op het blad
  - Van hoge LV naar hele lage LV gegaan met een hoop warmte
  - Voeding op het blad gegooid
  etc.

  Niets om je druk over te maken voorlopig.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

 12. #12

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  oke zeer bedankt LR2. Dat stelt me even gerust.

 13. #13

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Hi Mede-kwekers! Ik ben inmiddels ook begonnen met mn autoflower buitenkweekje, althans ze staan nu nog binnen maar wil ze snel naar buiten verschepen. Mijn vraag is nu: Is het niet te koud en winderig voor de kleine plantjes (5-10 cm) om nu al buiten te staan? De dames staan nu voor het raam in een kamer met een constante temp van 23 graden, overdekt met een laag plastic om de luchtvochtigheid hoog te houden (genoeg ruimte tussen plantjes en plastic), maar ik weet dat ze snel moeten worden blootgesteld aan de wind om goed aan te sterken. Heeft iemand advies voor mij? Dit wordt mijn eerste keer buiten kweken.. Dank!
  Laatst gewijzigd door Mattitot; 26th May 2013 om 20:34

 14. #14

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  gewoon buiten zetten al,zolang ze aant groeien zijn kan regen en wind gaan kwaad...dit is zelfs goed voor een dikke stam te krijgen!...

 15. #15

  Registratie op
  Mar 2013
  Leeftijd
  29
  Berichten
  152

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  weet iemand wanneer je het laatst autoflowers kan buiten zetten
  alvast bedankt


  grtz

 16. #16

  Registratie op
  Jun 2013
  Location
  Zeeland
  Berichten
  23

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Dat kan deze maand nog makkelijk!

 17. #17

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  hoi,

  ik ben zeer nieuw heb voor het eerst AK47 stekjes gekregen van iemand. Ze staan nu nog in van die kleine potjes waar je gewone plantjes in zet. Ze zijn ong 5 a 10 cm groot. ? De stekjes zijn met soort product in de grond gestopt. Wanneer zou ik ze in groter potten steken ? ik dacht aan van die kuipen maar bouwvakkers hun beton in maken ? ZE zijn nog niet lang geplant ,toch niet te laat? hoop ik. mag ik gewone potgrond gebruiken ?
  heleboel vragen. Misschien al vragen dien al gesteld zijn. Hopelijk kan iemand me hiermee helpen.

  Thx

 18. #18

  Registratie op
  Dec 2009
  Location
  everywhere
  Berichten
  5.963

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  yep, gewone potgrond, en dan in een lekker grote emmer of bak. Voor de rest niks doen en bewonderen hoe de natuur zn gangetje gaat
  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

 19. Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Ik ben net nieuw op een forum ik weet niet of ik alles goed doe.

  Binnenkort mag ik van mijn ouders gaan kweken 2 planten maximaal dat wil ik gaan doen 2x royal dwarf van royal queen seeds.
  Ik mag het van mijn ouders alleen doen in de vollegrond.

  Mijn vraag is of dit kan met die soort? Of ik hem voeding met geven of niet?

 20. #20

  Registratie op
  Nov 2011
  Location
  World
  Berichten
  6.282

  Standaard Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Ja kan. Gewoon potgrond is prima voor een eerste run. Koop een doosje tomatenvoeding voor de zekerheid, die geef je midden augustus een lepeltje mee. Daarna niets meer aan doen.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

Pagina 1 van 6 123456 LaatsteLaatste

Cannabis Tags

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe topic starten
 • Je kan niet reageren
 • Je kan geen bijlages toevoegen
 • Je kan je bericht niet aanpassen
 •