Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 20 van 55

Topic: tips voor guerilla farming

 1. #1

  Registratie op
  Oct 2008
  Location
  belgium
  Leeftijd
  28
  Berichten
  1.131

  Standaard Tips voor guerilla farming

  samenvattig tips voor guerilla farming:

  Zie ook de Guerilla Farming gids naar succes

  LOCATIE:

  stap 1. zoek een verlaten afgezonderde plaats waar niemand komt.


  selectie: kijk of er nergens voetstappen zichtbaar zijn of andere tekenen dat er soms mensen rondlopen. (afval)
  Uit de buurt van paden of straten. Je de geur kan tot 10 meter waarneembaar zijn en straatverlichting kan de bloei laten uitblijven.
  Dan moet je jezelf ook nog de vraag stellen of de locatie niet onderhouden word door een onderhoudsploeg die de struiken snoeien en zo je planten ontdekken.

  Voorbeelden:
  in een bos, aan de waterkant, in of tussen de maisvelden, in de achtertuin van een leegstaand pand of huis. Rij eens rond met de fiets in je buurt andere plaatsen kunnen ook geschikt zijn..


  Indien in een maisveld: zorg ervoor dat er nergens in de buurt bruggen of hoge gebouwen staan, van hieruit is de opening in het maisveld zichtbaar. kies ook een vroeg soortje dat je kan oogsten voor dat de mais geoogst word.

  topic van sterke buitensoortjes-> Welke-outdoor-plant-mee-beginnen-voor-beginnende-kweker

  dieren: Als je een verlaten plek vind is deze plek in 90% van de gevallen ingenomen door dieren.
  Kijk dus uit voor plaatsten waar het vol met konijnenkeutels ligt. Hier heb je wel middeltjes tegen zoals kippedraad rond je plant zetten. Graaf deze draad diep genoeg in zodat deze niet snel ondergraven word.

  Slakken: zijn ook vijanden van onze planten, gebruik slakken korrels bij voorkeur in potjes.
  De korrels rond je plant strooien is minder aan te raden, ze gaan snel oplossen, beschimmelen en zijn dan niet meer actief.
  doe de slakkenkorrels dus in bekertjes die je voor de helft ingraafd, onderaan in het potje prik je gaatjes zodat het water erdoor kan.

  VOLDOENDE ZONLICHT?

  1. in de winter lijkt een plaats zeer open en lichtrijk maar in de winter hangen al die hoge struiken vol met blaadjes.

  Als je aan de rand van een bos of een maisveld kweekt zorg dan dan je de zonnekant van het veld of bos kiest. Kijk waar de zon staat op de middag, waar ze opkomt en waar ze ondergaat.

  ps: Verander de situatie liefst niet te veel, geen grote struiken of bomen omhakken, mensen gaan zich vragen stellen bij de veranderingen.

  2. Zorg dat niemand je ziet wanneer je tussen de struiken kruipt voor naar je kweek te gaan zodat mensen zich geen vragen stellen wat je daar gaat doen. neem een vislijn of je hond mee, zodat je makkelijk een uitvlucht hebt.
  Ga er bij voorkeur te voet naartoe zo zien de mensen je auto of fiets niet staan.

  (ik ben daarjuist eens gaan kijken naar een plek en mijn fiets lag in de grasberm, binnen de 3 minuten stopte er een wagen voor te kijken wat er scheelde!) uw wagen die geparkeerd staat vlak bij een bos kunnen de omwonenden ook verdacht vinden dan denken ze dat er inbreker in zit ofzo en bellen ze bijgevolg de politie, zeker op het platteland.

  Draag eventueel donkere zwarte kleding en ga savonds als als het wat duister word. Of tijdens de kantooruren, dan zijn de meeste omwonenden gaan werken en is het rustiger op de baan.

  3. Laat geen afval achter, dit is goed zichtbaar vanuit de lucht en in streken waar veel gekweekt word herkennen ze dit vanuit de lucht.+ kunnen ze hier vingerafdrukken op terug vinden.

  4. Plak ductape op uw schoenzool
  zo laat je geen voetafdruk achter en hebben ze indien ze u op het spoor zijn geen bewijzen dat het uw schoenafdruk is. ook het vuil aan uw schoenen kan als bewijs dienen! deze kunnen ook je plek verraden.

  5. Als er een helicopter boven u vliegt kijk er niet naar,
  maar kijk naar beneden, u gezicht is licht van kleur en alles wat licht is valt op. Ze kunnen u ook niet herkennen of fotos van u nemen als bewijs.

  6. Bij een kleine plant van 70 cm groot is het risico ook kleiner dat hij opgemerkt word zelfs al loopt er iemand vlak naast (autoflower soorten). Een plant van 2 meter hoog valt van zelfsprekend meer op en trekt de aandacht aangezien ze zo een plant nog nooit gezien hebben voorgaande jaren, komen ze wat dichter en... ontdekt!

  7. Stop alle materiaal in een grote rugzak zo heb je je handen vrij voor overal over te kruipen of onder. (plantjes kun je eventueel in een schoendoos steken dat ze niet afknakken.)

  8. plant je planten natuurlijk! niets in de natuur groeit in een rechte lijn, een vierkant, een driehoek of wat dan ook! Plant ze bij voorkeur verspreid, hier eentje 5 meter verder nog 1.

  9. hou je mond!loop niet te stoefen over je planten en neem er zeker geen vrienden mee ernaartoe. Zij kunnen wel eens hun mond voorbij praten
  Laatst gewijzigd door Jointjedraaien; 31st May 2010 om 05:54

 2. #2

  Registratie op
  Jul 2008
  Location
  Te middn in de vlanders
  Leeftijd
  27
  Berichten
  238

  Standaard

  Woow dit is echt handig. Net zoals het filmpje never get busted again, maar dan int nederlands.
  Witte Weduwe toch, waarom ben je zo hemels?

 3. #3

  Registratie op
  Jul 2008
  Berichten
  3.442

  Standaard

  Idd, lijkt op een samenvatting van 't Never Get Busted filmpje, maar dan in het nederlands. Goed gedaan, vooral voor de mensen die minder handig zijn met het engels.
  Thanks!

 4. #4

  Standaard

  Ja, de tijd van Guerilla farming komt er weer aan. Binnenkort de zaden bestellen en alvast laten kiemen e.d.
  Kweekverslagen komen er dan ook aan heren! (en dames).

 5. #5

  Registratie op
  Jan 2009
  Leeftijd
  28
  Berichten
  224

  Standaard

  Zijn er eigenlijk veel Guerilla farmers onder ons?Ik heb geen ander keus,mischien 3 plantjes die ik thuis kan zetten zonder mijn ouders gaan zagen,1tje voor de papa 1tje voor de mama en Olliartske natuurlijk,ik ga die wet(die geen wet is) letterlijk nemen van een plant de man hier in Belgie ze...Heel handige info trouwens...bedankt man

 6. #6

  Registratie op
  Dec 2008
  Location
  (GENT)
  Leeftijd
  27
  Berichten
  378

  Standaard

  ja heel vet artikel.

  Greetz
  Wat jezelf doet , Doe je meestal beter!!! xD
  Why drink and drive when you can Blow And Fly!!!!!


 7. #7

  Registratie op
  May 2008
  Location
  somewhere
  Leeftijd
  26
  Berichten
  986

  Standaard

  Vette tips: maare, als je blond haar hebt en je kijkt naar beneden helpt dat natuurlijk niet veel, dus beter een donkere trui met een kap aandoen!

  grtz

 8. #8

  Standaard

  Mooi uitgelegd Janleuri kan me goed helpen bedankt

 9. #9

  Registratie op
  Oct 2008
  Location
  spaceland
  Leeftijd
  39
  Berichten
  288

  Standaard

  1. in de winter lijkt een plaats zeer open en lichtrijk maar in de winter hangen al die hoge struiken vol met blaadjes.
  denk dat die laatste winter zomer moet wezen neem ik aan
  2 joints in the morning, 2 joints in the afternoon
  http://i21.photobucket.com/albums/b2...r/bazecopy.png

 10. #10

  Registratie op
  Mar 2009
  Location
  The South
  Berichten
  63

  Standaard Hallow!

  Hellow...
  wij willen in het bos tientallen kant en klare stekken gaan zetten, zonder potten en dus niet als zaadje.
  Werkt dit en wat kunnen we nog zelf toevoegen want ik hoorde dat bos humus erg goed is voor de kindjes...
  Moet er nog op ph etc.gelet worden en hoe meet je dat in het bos?
  Tussen de dennebomen is dat een goede plek?
  welke planten zijn het best voor boswiet? NLX?
  Moet er nog op meerdere zaken gelet worden???
  Is half april de beste tijd voor de stekken te zetten,of moet dat later pas?
  Iemand zegt dat je geen stekken kunt plaatsen buiten,maar alleen zaadjes, en dat ze kapot gaan door te weinig vochtregulatie omdat je dit in een bos niet zelf kunt regelen, klopt dit?
  Of kan je wel stekken zetten in het bos, in de buurt van brandnetels zou een goede plek zijn, maar waarom eigenlijk???

  Gaarne uw reactie en bijvoorbaat dank!

 11. #11

  Standaard

  Iemand zegt dat je geen stekken kunt plaatsen buiten,maar alleen zaadjes, en dat ze kapot gaan door te weinig vochtregulatie omdat je dit in een bos niet zelf kunt regelen, klopt dit?
  Ga eens de vochtigheid in het bos meten en check eens wat de vochtigheid moet zijn om stekjes in leven te houden .
  Je kan het altijd proberen, stekken zijn vrij goedkoop als ik het goed heb dus koop er ineens een hele boel en ga er vanuit dat er heel wat sneuvelen. Je kan dat probleem wel oplossen door er een soort glazen kooi over te zetten die je dagelijks even met een plantenspuit gaat bevochtigen en wat verluchten, na verloop van tijd worden ze sterk genoeg en kunnen ze zonder verder. Ik denk dat een wortelstimulator dan ook aangewezen is, best mee te geven in het vocht dat je aansproeit, kwestie dat het stekje het kan opnemen via de voor haar (tot dan toe) beste methode .

  Of kan je wel stekken zetten in het bos, in de buurt van brandnetels zou een goede plek zijn, maar waarom eigenlijk???
  Wat ik zelf altijd doe is brandnetels gaan knippen en die inhakselen in de grond waar je op gaat zaaien. Die bevatten namelijk veel stikstof (veel brandnetels = veel stikstof (N)). Dus je planten, die stikstof nodig hebbe voornamelijk in de groei, gaan hier heel goed gebruik van kunnen maken .

  Moet er nog op ph etc.gelet worden en hoe meet je dat in het bos?
  In het bos ligt Ec-waarde iets moeilijker te reguleren uiteraard. Ik zou zeggen, laat de natuur z'n gang maar gaan, in het bos zit alles meestal wel oké wat voeding enzo betreft, genomen dat het geen vervuilde grond is ofzo natuurlijk .

  welke planten zijn het best voor boswiet? NLX?
  Naar mijn weten bestaat er niet echt iets specifieks dat het in bossen goed doet. Maar ik zou uitkijken naar een soort die wel wat bestendig is tegen ziektes en liefst zo vroeg mogelijk klaar is (zo voorkom je toprot met het vochtige k*tweer dat we hier altijd hebben...). Indica bij voorkeur, die groeien niet zo hoog en zijn over het algemeen iets vroeger klaar .

  Hopelijk had je hier wat aan

  Greetzzz
  Jona

 12. #12

  Registratie op
  Oct 2008
  Location
  belgium
  Leeftijd
  28
  Berichten
  1.131

  Standaard

  buiten word er zaad aangeraden, aangezien die een penwortel heeft en de plant dan steviger in de grond staat en dus minder snel omwaait

  zorg voor een open plek in het bos, de plantjes hebben echt veel zon nodig

  buiten zetten vanaf 15 mei (ijsheiligen) ervoor kan je binnen al wat voorgroeien

  brandnetels zijn familie van cannabis vandaar dat het erop wijst dat op die plaats de grond geschikt is

  voor het soortje raad ik je aan de zoek functie te gebruiken. er staat ergens een topic van goede buitensoortjes

 13. #13

  Standaard

  Cannabis is aparte familie zo blijkt
  "Hennepplant, de Latijnse naam is Cannabis Sativa, heeft voor de onderzoekers lange tijd het probleem gegeven bij welke planten familie deze plant thuis hoort. Vroeger werd hij ingedeeld bij de Brandnetel familie, later weer bij de Moerbei familie. Tegenwoordig veronderstelt men een aparte familie, de Hennep familie Cannabaceae, met slechts twee geslachten, Cannabis en Humulus, de Latijnse naam voor Hop, wat wordt gebruikt voor het maken van bier. Wat dat betreft is het wel aardig om te zien dat de beide planten een wel heel speciale bijwerking hebben volgens de natuur geneeskunde."

  En Stikstof hebben alle planten nodig, het is een enorm belangrijke factor bij het vormen van weefsel, vooral in de groei nodig dus wanneer de plant veel bladeren moet aanmaken. Als je bijvoorbeeld een plant ziet met enorm weinig bladeren is er een grote kans dat ze niet genoeg stikstof had tijdens de groei en daarom maar weinig middelen had om bladeren aan te maken. Dit even ter zijde

  Nog wat voor de mensen die mochten geinteresseerd zijn in Brandnetels:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Brandnetelfamilie
  Laatst gewijzigd door Jona; 23rd March 2009 om 23:19

 14. #14

  Registratie op
  Jul 2008
  Berichten
  3.442

  Standaard Re: tips voor guerilla farming

  Nieuwe tip; kwam hem toevallig te weten door een filmpje die ik vanmiddag doorgesturd kreeg.

  Hoe kun je nu zien, of een plek wel degelijk een plek is waar niemand komt?
  --> Leg 'n euro biljet (liefst geplastificeerd natuurlijk) een beetje in het zicht, recht op de plek waar jij je guerilla wilt beginnen. Wacht een of twee weken, ligt hij erna nog, dan weet je zeker dat je plek verlaten is

  (Oja, misschien ook handig het biljet ergens aan vast te maken, zodat het in ieder geval niet wegwaait ofzo. En leg nu geen steen er bovenop, dan ziet men eventueel het biljet niet meer liggen)

 15. #15

  Registratie op
  Oct 2008
  Location
  belgium
  Leeftijd
  28
  Berichten
  1.131

  Standaard Re: tips voor guerilla farming

  ok en wa verwacht ge dan dak daar leg voor u? 5, 100, of eentje van 500?

 16. #16

  Registratie op
  Jun 2009
  Location
  Utrecht
  Berichten
  181

  Standaard Re: tips voor guerilla farming

  Ik ga vandaag weer eens een rondje rijden, gisteren een plekje gezien waar ik binnenkort ook ga planten.

  echter, openplek bevindt zich circa 60 a 75 meter de dicht gegroeide bebossing in.
  Om de bebossing heb ik een spoor gevonden, plat getrapt gras enzo, deze loop verder rechtdoor naar een openplek met water, mogelijk vissers, of natuurbeheerder die de dieren/vogels komt checken. (is geen route voor natuur wandelaars, deze ligt 200 a 300 meter verder op en loopt een andere kant op)
  Ik vermoed niet dat men hier de bebossing in gaat, is moeilijk door te komen.
  is 60 a 75 meter voldoende om niks te ruiken?

  P.S nog een paar tips:
  Sporen uitwissen, probeer je spoor uit te wissen door her en der de plat getrapte plantjes, brandnetels etc weer een beetje recht op te zetten.
  Probeer ook eens een andere route naar je stekie.
  Controleer de omgeving op bordjes voor natuur wandelaars, hierop staat niet alleen een route waar je wel en niet mag komen, maar ook vaak de samensteling van de grond en andere belangrijke informatie.
  Niet in het bezit van een hengel of hond?, neem een camera mee, schiet vooraf ff wat plaatjes van vogels enzo, mochten er vragen komen dan ben je een natuur fotograaf.
  Laatst gewijzigd door snaaps; 17th June 2009 om 13:58

 17. #17

  Standaard Re: tips voor guerilla farming

  Mooi werk Janleuri
  Dat is een mooie handleiding!

  Ik heb nog een "gouden" tip voor guerilla farmers...
  Kijk goed uit naar dit onkruid in de omgeving:

  Trek dit met wortel en al uit!
  Om veel werk te besparen knip de sapstromen door zodat het vanzelf afsterft. Want geloof mij, dat "misplaatst groen" draait zich nog sneller rond je plant dan klimop.
  Het is een hevige woekeraar. Als je weken niet gaat kijken naar je plant en je komt terug kan je wel eens wat werk hebben met deze akkerwinde te verwijderen.
  Laatst gewijzigd door Jointjedraaien; 26th September 2011 om 16:19

 18. #18

  Registratie op
  Oct 2008
  Location
  belgium
  Leeftijd
  28
  Berichten
  1.131

  Standaard Re: tips voor guerilla farming

  idd organic, bedankt voor deze aanvulling! akkewinde klimt over je planten en verstikt je plant. er is ook akkerwinde zonder bloemen op. je kan ze trouwens het beste doodsproeien want als je ze uittrekt blijft er meestal nog wortels zitten en binnen de kortste tijd zijn ze daar terug.

  gtzz

 19. #19

  Standaard Re: tips voor guerilla farming

  mooi artikel .
  ik wil ook komend jaar wat buiten palnten gaan zetten plus -40 A 50 stuks mischiens meer
  heb al een mooi stukje land gevonden ..het is een stuk dat ze gebruiken voor bomen te zetten na een aantal jaren worden die bomen dan weer gekapt als ze dik genoeg zijn ,tusentijd komt daar niemand meer .er groeit nu dus alles vol met struiken en veel brandnetels ...loop routes zijn er niet
  water is er ook in de buurt ......zou het mogelijk zijn om een eco voedings produkt mee te geven als ik de stekken in de grond zet.een eco produkt voor de groei ik wil ze bij zou een 50 cm pas buiten uit planten.en zou het ook mogelijk zijn om de planten savonds pas water te geven .zo dat ze smorgens het gegeven drinkwater gaan benutige .of heeft dit geen zin

  tegen konijnen heb ik wel een tip mischiens een rare tip
  als je een kat heb en je maak de katenbak schoon .gooi het niet weg maar strooi het uit rond je planten .niet gelijk bij de wortels maar gewoon in een cirkel

  heb dat eens gedaan toen ik een groenten tuin had .geen konijn meer gezien op mijn groenten land .....


  .

 20. #20

  Registratie op
  Oct 2008
  Location
  belgium
  Leeftijd
  28
  Berichten
  1.131

  Standaard Re: tips voor guerilla farming

  bedankt voor je reactie jk2. idd ik ken ook zo een plekken waar ze bomen planten voor achteraf om te zagen. Het lijkt mij het proberen waard. Maak zeker een verslag als je wil want ik ben wel benieuwd of het niet ontdekt word. Waar je ook rekening mee moet houden is dat onkruid zo hoog kan komen dat je planten te weinig licht krijgen. Als er veel onkruid staat ga je best in het voorjaar als al het onkruid opkomt alles gaan doodsproeien. Enkel zo gaan alle wortels in de grond dood en komt het onkruid niet snel terug. Zeker bij Akkerwinde en braamplanten dit is grootste smeerlapperij. Ander onkruid zoals brandnetels trap je plat en die gaan dood of groeien niet zo snel terug. Ikzelf heb geen draad nog slakkenkorels rond mijn planten gedaan en ze staan er nog steeds. Het dode onkruid kan je rond je planten leggen om de bodem te bedekken zodat de aarde minder snel uitdroogd. Ook raad ik aan perliet door je grond te mengen. Als er een water in de buurt is is dit wel handig, maar bij droogte elke dag komen watergeven lijkt te riskant. Klein onkruid zoals gras laat je staan rond je plant zo is je stek minder opvallend vanuit de lucht. Zo ver mogelijk van de bomen je planten zetten omdat die bomen al het water uit de grond trekken in de zomer. Kijk nu maar eens naar bomen waar gras rondstaat in deze periode van droogte heeft het gras het zeer moeilijk rond de bomen.

  succes

Pagina 1 van 3 123 LaatsteLaatste

Cannabis Tags

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe topic starten
 • Je kan niet reageren
 • Je kan geen bijlages toevoegen
 • Je kan je bericht niet aanpassen
 •