Eerste poging Gumby Hash.
Na 2 weken cold-turkey heb ik beslist mijn eerste gumby hash te maken.
Knipafval van vorig jaar, is nat naar de diepvries gegaan. Volgende keer zal ik wel eerst knipafval laten drogen.
Gumby hasj tweede poging knipafval.jpg
Enkele doosjes gevuld met water en laten bevriezen in de diepvries.
Gumby hasj tweede poging Ijs.jpgGumby hasj tweede poging Ijs beitel.jpg
Daarna met beitel in stukken gekapt.
Gumby hasj tweede poging Ijs na beitel.jpg
Pot van ongeveer 10 liter gevuld met water en ijs, en natuurlijk knipafval.
Gumby hasj tweede poging Mixer.jpg
15 minuten gemixt met mixer, daarna met zeef, ijs en knipafval verwijdert.
Gumby hasj tweede Afscheppen 1.jpg
Ijs en knipafval opzij gelegd om 2 de ronde mee te draaien.
Gumby hasj tweede Afscheppen 2.jpgGumby hasj tweede Afscheppen 3.jpg
Rest van water door kleine zeef in potten gegoten.
Gumby hasj tweede Zeef 1.jpgGumby hasj tweede Zeef resultaat 1.jpg
Ongeveer 1 uur laten bezinken, en dan bovenste laag water afgezogen met peer.
Gumby hasj tweede poging resultaat eerste ronde gezakt.jpgGumby hasj tweede pogong resultaat eerste ronde zakt.jpgGumby hasj tweede poging water verwijderen .jpgGumby hasj tweede poging water verwijderen peer.jpg
Om niets te verliezen doe ik al het afgezogen water weer in een kom die ik 24 uur laat bezinken.
IMG_1309.jpg
Bezinksel gaat daarna in een kleine kom, die ik op mijn belgacom toestel zet waar door het overgebleven water zachtjes verdampt.
IMG_1308.jpgIMG_1310.jpg
Na verdamping mooi afschrappen en in stukje plastiek laten samenpersen onder mijn tafelpoot.
Zwarte kleur is tweede badge 24 uur bezinken, dus oxidatie.
IMG_1315.jpg
Resultaat.
IMG_1350.jpg
Dit is zeker niet de beste manier om hasj te maken, maar is wel gemakkelijk en goedkoop.
Na 2 weken cold-turkey heb ik beslist mijn eerste gumby hash te maken.
Knipafval van vorig jaar, is nat naar de diepvries gegaan. Volgende keer zal ik wel eerst knipafval laten drogen.
Gumby hasj tweede poging knipafval.jpg
Enkele doosjes gevuld met water en laten bevriezen in de diepvries.
Gumby hasj tweede poging Ijs.jpgGumby hasj tweede poging Ijs beitel.jpg
Daarna met beitel in stukken gekapt.
Gumby hasj tweede poging Ijs na beitel.jpg
Pot van ongeveer 10 liter gevuld met water en ijs, en natuurlijk knipafval.
Gumby hasj tweede poging Mixer.jpg
15 minuten gemixt met mixer, daarna met zeef, ijs en knipafval verwijdert.
Gumby hasj tweede Afscheppen 1.jpg
Ijs en knipafval opzij gelegd om 2 de ronde mee te draaien.
Gumby hasj tweede Afscheppen 2.jpgGumby hasj tweede Afscheppen 3.jpg
Rest van water door kleine zeef in potten gegoten.
Gumby hasj tweede Zeef 1.jpgGumby hasj tweede Zeef resultaat 1.jpg
Ongeveer 1 uur laten bezinken, en dan bovenste laag water afgezogen met peer.
Gumby hasj tweede poging resultaat eerste ronde gezakt.jpgGumby hasj tweede pogong resultaat eerste ronde zakt.jpgGumby hasj tweede poging water verwijderen .jpgGumby hasj tweede poging water verwijderen peer.jpg
Om niets te verliezen doe ik al het afgezogen water weer in een kom die ik 24 uur laat bezinken.
IMG_1309.jpg
Bezinksel gaat daarna in een kleine kom, die ik op mijn belgacom toestel zet waar door het overgebleven water zachtjes verdampt.
IMG_1308.jpgIMG_1310.jpg
Na verdamping mooi afschrappen en in stukje plastiek laten samenpersen onder mijn tafelpoot.
Zwarte kleur is tweede badge 24 uur bezinken, dus oxidatie.
IMG_1315.jpg
Resultaat.
IMG_1350.jpg
Dit is zeker niet de beste manier om hasj te maken, maar is wel gemakkelijk en goedkoop.
Comment