Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Flint's tuintje
Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
-
Re: Flint's tuintje
Niet alles geloven wat op naambordjes staat, ghehehe. Het Beestje hoeft maar een naam te hebben.
Er staat 1 diezelstar, 4 x new guinea gold, 2 x killermelange van Haas en die twee waar kaasbes bij staat zijn twee zaden die ik eens ooit via Urb1s verkreeg, geen idee wat het gaat worden.Last edited by FlintStoned; 24 November 2015, 01:31.
Comment
-
Re: Flint's tuintje
DSC01686.jpg
Zodra de kastdeur open gaat floept er wel een kat stiekem naar binnen nieuwsgierig rondneuzen at het baasje daar toch allemaal doet.
Inmiddels is de bende vroeg getopt omdat de kast niet zo bijster hoog is. de overige plantjes staan er eigenlijk enkel om de lv wat omhoog te krijgen en het anders ook gewoon zonde van de plek is.
DSC01679.jpg
Dit Haasjes gaat mooi van 1 vinger op node 1 naar 3 vingers op node 2 en dan hup naar 7 vingers op node drie. Node 4 en 5 zijn dus weggetopt. Ze investeert in bladoppervlakte maken en blijft mooi laag. Zou dus zomaar een voedster kunnen worden.
DSC01680.jpg
Dit haasje maakte 1,3,3,5 vingers aan en had dus duidelijk minder zin on bladaanmaak maar meer interesse om snel groot te zijn. Vermoed dat dit wel eens een rammelaar zou kunnen worden. Deze heb ik als straf terug getopt naar node 2.
Comment
-
Re: Flint's tuintje
Oorspronkelijk geplaatst door Greyvol View PostHihi knap katertje
Rooie zijn toch altijd mannetjes?
Maar rode katten kunnen zowel poezen als katers zijn. het is dus NIETgeslachtsgebonden. Het X chromosoom met het gen voor rood word aangeduid met XO, (O is voor dominant rood). De kat is dus zichtbaar rood of heeft rode vlekken(schildpad).
Het X chromsoom zonder het gen voor rood is Xo, (oRode poezen hebben dus altijd een rode vader, rode katers altijd een rode of schildpad moeder.
Kleursterkte:
Alle katten dragen in hun chromosomen een gen voor een harde of verdunde kleuren. Voor harde kleuren is dat het gen D en voor verdunde kleuren d. Het gen voor harde of echte kleuren D is dominant ten opzichte van het gen voor verdunde kleuren d. Is de kat homozygoot voor harde kleuren DD(zwart, chocolate of bruin, cinnamon, rood of schildpad) krijg je een kat met harde kleuren. Is de kat hetrozygoot Dd(dus een gen met verdunde en een gen met harde kleuren) krijg je een kat die zichtbaar een harde kleur heeft, maar wel een verdunde kleur kan vererfen. Als een kat homozygoot de verdunde gen heeft dd, krijg je een kat met zichtbaar verdunde kleuren(blauw, lilac, fawn, creme of blauw creme).
Comment
-
Re: Flint's tuintje
N.B.
Nu hoor ik al sommige roepen: "Ik ken wel een lapjeskater!"
Maar dan hebben lapkaters dus trisomie, een genetische afwijking. Ze hebben dan 2 geslachtsgenen voor 'vrouwtje' (waardoor ze dus lapjeskleur hebben), maar ook nog een gen voor mannetje, waardoor ze dus mannetje zijn. En zo'n soort genen komen vrij vaak voor als 'afwijking' (bij mensen trouwens ook) 1 op de 3000 zijn mannelijke lapjeskatten.
Zulke lapjeskaters zijn doorgaans wel onvruchtbaar maar ook hier zijn er uitzonderingen op de regel.
Even terug naar het tuintje. Helemaal gedaan is het natuurlijk nog lang niet Ghihi. Door de zeer milde weken van de laatste tijd gaat er nog van alles door en begint van alles opnieuw.
DSC01693.jpg
De Oost-Indische Kers heeft het geweldig gedaan deze zomer en woekerde weelderig de voorkant van de serre vol. Ze draagt nog steeds tal van gele en rode bloemen en alle mengkleuren daartussen. Velevan de bbloemen belande op de salades deze zomer. Ze hebben een frisse peperachtige smaak. Van het blad heb ik minder gegeten want daar wordt je nogal winderig van, ghehe
Nu er iets vorst is geweest verslapt het aan de kou blootgesteld blad meteen, het blad wat iets meer beschut stond gaat nog gewoon door. Het waterdruppelspel op de Oost-Indische kers blijft me fascineren.
DSC01694.jpg
DSC01695.jpg
Ook stonden er nog wat pepertjes die nu hun beste tijd wel hadden gehad dus deze zijn ook geoogst.
DSC01704.jpg
DSC01692.jpg
De doorgeschoten winterwortel gooit nog steeds nieuwe schermbloemen, oneloofelijk eigenlijk. deze wortel is dus vorig jaar zomer gezaaid, overwinterde als klein worteltje, schoot door dit voorjaar en bloeide toen tot nu aan toe door telkens nieuwe schermbloemen aan te maken. Ben eens benieuwd of ze nog een winter overleeft.
DSC01689.jpg
Ook de doorgeschoten knolvenkel deed het geweldig dit jaar. Ook deze gooide enorme schermbloemen en de plant was wel 2,5 meter hoog. Nu is de bloei er uit en staan de schermbloemen er nog enkel gedroogd en met zaad op maar wat doet deze venkel, gewoon van onder opnieuw beginnen. Van onderop vormen er zich inmiddels een boel niewe knollen en de eerste schermbloemen zitten er alweer aan te komen, ghehe.
DSC01688.jpg
De Chinese sierkool komt nu langzaam pas echt tot zijn recht en zal nog wel een hele tijd doorgaan en uitgroeien.DSC01690.jpgLast edited by FlintStoned; 26 November 2015, 14:31.
Comment
-
Re: Flint's tuintje
DSC01708.jpg
DSC01697.jpg DSC01699.jpg DSC01700.jpg
DSC01698.jpg
DSC01705.jpg
De zeer late zaai ploetert nog steeds verder. Echt veel nieuwe bloemetjes maakt ze nu niet meer aan maar ze is wel erg druk met trichoomaanmaak en dat dan overal. Op de stam bladstelen en zelfs het grote fanblad kleed ze stilaan in met een glinsterdekentje. Zoveel hars op het grote fanblad heb ik zelf nog niet gezien. Deze planten zullen dan ook niet gerookt worden maar in hun geheel door de icezakken gaan. Zolang ze het nog volhouden mogen ze echte nog wat blijven staan en hars maken.Last edited by FlintStoned; 27 November 2015, 15:38.
Comment
Comment