Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Wat drink je nu?
Collapse
X
-
Heb Westvleteren gevonden en de winkel leeggekocht. Kreeg een blowjob van de mooie verkoopster als dank.
IMG_20240423_164354.jpg
- Likes 4
Comment
-
Nu de 12.
IMG_20240423_225558.jpg
Ik proef subtiele hinten van caramel en ondanks het relatief hoge percentage alcohol geen sterke alcoholsmaak. Erg fijn deze, beter dan Westmalle als je het mij vraagt, een speciale onder de speciaalbieren.
- Likes 2
Comment
-
5 euro is een koopje, 10 euro in de detailhandel en dan weet je dat dat via een schimmig circuit is aangekocht. Iets van een 2,75 voor de 12 bij de paters zelf. De 8 en blond zijn iets goedkoper.
Anders als een Westmalle. Blauwe Chimay lijkt er wat op. Als je lang genoeg kunt wachten (rechtop bewaren!) word de 12 steeds porto-achtiger. Madeiriseren heet dat. En inderdaad proef je de alcohol niet.
Maar je hoort nu langzaamaan wel een proever die geproefd heeft van de betere bieren.
Overvolgend weekend is het open deur weekend bij de Geuze brouwers en stekers. Weer een heel andere richting in bierland. Ik heb een plekje in een bus.
-
Ja ik heb al aardig wat bieren geprobeerd en menig zijn gewogen en te licht bevonden. Hoe ironisch zo ook het bier waar ik dit topic mee begon. Ooit een liefhebber maar die lust ik niet meer. Trippel Karmeliet vind ik ook niet veel meer aan, maar de Westvleterens zijn blijvers, zeker de blonde! Als van oorsprong pilsliefhebber neig ik altijd nog naar de blonde bieren onder de Belgen en als ik eens doorzak later op de avond de zwaardere. Dus die 12 bewaren moet lukken!
Leuk uitstapje, had ook wel wat voor mij geweest. Heb hier nog een Geuzeboon in de koelkast staan, naar ik meen gelezen te hebben de favoriet van Vandersteen. Ik vind het niet verkeerd maar wel wat zurig. De kurk op de fles correspondeert daarmee en misschien hoor ik te zeggen droog?
Ik ken niet veel van Geuzebieren maar het is veel met fruitsmaken of niet? Dat soorte bieren is niks voor mij, ben vrij middle of the road, Duvel is nu mijn maatstaaf. DΓ‘t is een speciaalbier dat mij niet verveelt. En nu heb ik Westvleteren blond, damn wat goed!
-
Zuur is inderdaad iets dat gewenning vereist. Fruit kan en mag maar hoeft niet. En er is meer als kriek en frambozen ook. Je hebt ook liefhebbers van een platte lambiek, zonder gas dus, een soort appelazijnwijn bijna. Dat valt voor mij in de categorie: enkel als er schaarste is.
-
Hoger of lager? Vanavond eens Czech Lager.
IMG_20240424_215254.jpg
Een van de beste lagers die ik gedronken heb in lange tijd, subtiel, fris en toch bitter. Ideaal voor bij het ontbijt.
- Likes 3
Comment
-
Malse Lambiek.
IMG_9009.jpg Champagne achtig bier met jawel, een heuse kurk.
Naar ik meen, was dit de favoriet van Vandersteen.
Proost!
- Likes 2
Comment
-
Awel, vandaag is het tour de Geuze. Proeven voordat de bus vertrekt.
20240505_084507.jpg
Sebiet naar Eylenbosch.
- Likes 3
Comment
Comment