Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat ligt er op jou bord vanavond?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Wat ligt er alweer pizza op jouw bord?

    Ja! Het lijkt misschien steeds hetzelfde, maar niets is minder waar! Want om de smaak van een pizza uit Napels te evenaren is niet zomaar klaar! Het is een school die je doorloopt en waarbij je nooit raakt uitgeleerd en alleen doorzetters redden het. Tomatensaus dun uitsmeren op de handgemaakte bodem, piave er overheen raspen. Bodem op de schep, groter maken, fiordilatte er op, olijfolie en in de loeihete oven.

    IMG_7059.jpg
    Gebakken in 65 seconden op 480 graden met een draai na 45 seconden. Voor consumptie nog wat piave er over geraspt. Drank pils van Groll.
    Horks Fototopic 2.0

    Comment


    • Eurogro
      Eurogro commented
      Editing a comment
      Waneer kompleet de wiet pizza
      Pizza makken is geen kunst met dokter hork

    • Takketoelli
      Takketoelli commented
      Editing a comment
      Dit is zo op het oog een van je beste, zekers

      Goed man

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Dank u! Denk het ook Takketoelli!

    Fricandon gemaakt (gehaktbrood) met cheddar en ajuin

    20220212_190105.jpg 20220212_200333.jpg 20220212_200430.jpg

    Comment


    • Remco
      Remco commented
      Editing a comment
      da moet lekker zijn !! !!

    • Eerstekamerlid
      Eerstekamerlid commented
      Editing a comment
      Waar woon je?

    • Flip Hasjkip
      Flip Hasjkip commented
      Editing a comment
      Water loopt me in de mond


    👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

    Comment


    • Takketoelli
      Takketoelli commented
      Editing a comment
      Kerse en kruumel!

      Een Limburgse vlaai moet gebakken zijn binnen Belgisch of Nederlands Limburg.
      De diameter is minimum tien en maximaal dertig centimeter.
      De bodem moet gemaakt zijn van gistdeeg, is maximaal 1 cm dik maar moet stevig genoeg zijn om als taartpunt uit de hand gegeten te kunnen worden.
      Ongeacht de vulling moet de vlaai minstens 140 en maximum 1400 gram wegen.
      Per 1 kg bloem bevat het deeg minimaal 300 g vetstof, 350 g vloeistof (melk of water), 50 g suiker, 30 g gist (of een equivalent in vloeibare/droge gist) en maximaal 20 g zout. Een ei kan optioneel toegevoegd worden.
      Mogelijke vullingen zijn: fruit, rijst- of griesmeel, crème/pudding of suiker. De vullingen en toplaag worden steeds meegebakken met de taart
      De vlaai mag niet diepgevroren worden na het bakken, de fruitvulling wel.


    • kelderkastje
      kelderkastje commented
      Editing a comment
      Er is een veelheid aan vlaaien. Lierse vlaaikes zijn ook erg lekker.

    • Eerstekamerlid
      Eerstekamerlid commented
      Editing a comment
      Ik leg de mooiste vlaaien na een weekeind lieren. Lekker lijkt me anders.

    Die lust ik ook wel , daar alleen
    zou je naar lier gaan !èé!


    630.jpg


    Het Liers vlaaike is een klein kruidig gebakje op basis van kandijsiroop en
    vier kruiden dat volgens een specifiek recept gebakken wordt. Het is een van de
    symbolen van de stad Lier. Het is een plaatselijke specialiteit met een
    verre regionale uitstraling. De geschiedenis ervan gaat een hele tijd terug.


    Wikipedia

    👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

    Comment


    • Takketoelli
      Takketoelli commented
      Editing a comment
      Leuk, die ken ik nie

    • Remco
      Remco commented
      Editing a comment
      ni leuk maar lekker !!

    Vanmiddag zelfgemaakte tomatenroomsoep.
    20220213_123340.jpg
    Met kaasboterham uit de oven.

    Comment


    • Rietslang
      Rietslang commented
      Editing a comment
      Je bedoelt een grilled cheese sandwich?
      Niet uit de pan dan??

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Ziet er lekker uit maar ik mis de gehaktballetjes!

    • Flip Hasjkip
      Flip Hasjkip commented
      Editing a comment
      Die komen morgen, dan eet hij gehaktballensoep.

    Een veggie pitta vnvnd,
    heerlijk deze !
    De vriendelijke slager moest noodgedwongen zijn poulétburger benaming aanpassen, stel je voor dat het de consumenten verwardheid brengt en ipv van een lief mishandeld brutaal in stukken gehakt kippetje,
    een machinale geweldloos gevormde voedzame vezelrijke soja burger in de plaats neemt!
    Ongehoord zou dat zijn !
    Vandaar deze 'waar is dat feesje, poulétje' burger' en smaakt verdraaid lekker met wat ijsbergsla, voor de verandering wat nachtschadezooi (een beetje rajas moet er zijn) met vegetarische preparé en luzernescheuten kwestie een optimale electrolytes opnameof zo met veganaise en wat Valentijn left-over lekkers
    Met extra groentjes.

    20220213_144642.jpg
    Last edited by Rietslang; 13 February 2022, 19:56.
    ​​​​​​Everything is nothing and nothing is everything.

    Comment


    • Rietslang
      Rietslang commented
      Editing a comment
      O en de soja teelt is idd niet goed maar die wordt wel vooral voor de veevoeders verbouwt

    • Flip Hasjkip
      Flip Hasjkip commented
      Editing a comment
      Daarom eet ik uitsluitend van het Limousin rund. Dat is een gelukkige koe, die krijgt goed te eten. Is geen kiloknaller, dat zal het verschil maken.

    • Eerstekamerlid
      Eerstekamerlid commented
      Editing a comment
      Ik ben ook overtuigd dat wel allemaal teveel eten. Verteren is verouderen dus beste eet je zo min en zo voedingsrijk mogelijk. Groentjes voor de vezels en verder gezonde vette meuk.
      Ben door de 2 meter. Werk als een malle en zeker geen graten pakhuis maar eet minder dan m'n slanke vriendinnetje van 170..
      Tijdje goed vlees gekocht via bio gasten maar dat ook alleen om de fokkin antibiotica te mijden.
      Dacht laats lekker bio kip te scoren is gvd 4x zo duur als t gangbare.

      Kan er af en toe wel van janken. Eigenlijk gewoon alleen nog eigen vangst en slacht vreten. Dan ben je pas n baas. Maar ja, we flikkeren de restanten liever weg dan een paar kippen/konijnen voor de kill.

      Gedegenereerd zooitje zijn we.
      T is niet anders.

    Stukske vis - rijst en groentjes int zoet zuur èé

    288A7C54-5FD0-4828-9D4C-E505E3C82163_1_201_a.jpg


    Remco.

    👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

    Comment


    • Rietslang
      Rietslang commented
      Editing a comment
      Heerlijk in boereboter, de decadentie

    20220213_171322.jpg 20220213_183224.jpg Jammie
    God was never on your side..

    Comment


    • belladonna
      belladonna commented
      Editing a comment
      Ik dacht why not we nemen het er is goed van. Moet af en toe kunnen tog

    • Takketoelli
      Takketoelli commented
      Editing a comment
      Duchtig

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Zo wordt het bolledonna maar lekker hoor!

    Kan er niks aan doen maar vandaag in Maastricht in ziekenhuis deze naar binnen geschoven hoef gelijk niet meer te koken. Dat ze zoiets serveren in het ziekenhuis omg
    20220214_135926.jpg
    God was never on your side..

    Comment


    • Takketoelli
      Takketoelli commented
      Editing a comment
      Eten is erg vet daar, ik kreeg direct last van de alvleesklier van een gebakken ei. Niet normaal. Is geloof ik een extern bedrijf dat daar hun eten verkoopt, die ketten daar niet op

      Maar ziet er lekker uit!

    • Eerstekamerlid
      Eerstekamerlid commented
      Editing a comment
      Handel is handel. Je bent er toch.
      Gelijk ff dotteren en je bent t weer kwijt.

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Ik kom wel bij je op ziekenbezoek!

    Boterham met , + banaan en een lading suiker èé


    C28627F6-63C5-4D28-8201-5D02F1A64263_1_201_a.jpg



    Remco.
    Attached Files

    👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

    Comment


    • Remco
      Remco commented
      Editing a comment
      Carolina Reaper peper , dodelijk spul !!

    • Takketoelli
      Takketoelli commented
      Editing a comment
      Je mag mixen

    • Eerstekamerlid
      Eerstekamerlid commented
      Editing a comment
      Banaan en suiker. Da's gvd lang geleden. Helemaal vergeten.
      Waar is de pindakaas?

    IMG20220214194028.jpg Tajine, Tajine je bent t enige uit Marokko wat ik niet genoeg kan zien.
    Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen. Het systeem heeft gefaald.
    Het systeem betreurt dit ten zeerste.

    Comment


    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Kan er iets goeds uit Afrika komen?

    • Eerstekamerlid
      Eerstekamerlid commented
      Editing a comment
      Omicron

    • Hork
      Hork commented
      Editing a comment
      Ja zeer goed!

    Staat al van den kerst op de tafel , wordt nog eens
    tijd om ook nog eens een tajine te fabriceren !!



    D01DFAF8-462D-4030-8E86-93162C529AC1_1_201_a.jpg 80F1461D-1ABD-4373-925B-A9184A83310D_1_201_a.jpg

    Remco.

    👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

    Comment


    • Eerstekamerlid
      Eerstekamerlid commented
      Editing a comment
      Nooit gezien. Ziet er goed uit wel RVS.
      Gietijzer is m'n favoriet met pannen maar bros en zwaar. Hier kan je lekker mee gooien en muziek maken.


    👍🏼 !! Remco's Runtz edition three <-> 01/02/2023 !! 👍🏼

    Comment


      Dürüm'ke gemaakt gisteren

      20220214_195853.jpg

      20220214_200006.jpg

      Comment


        Dinsdag.....pitta-tijd
        20220215_185622.jpg

        Comment


        • kroket
          kroket commented
          Editing a comment
          Kwijl 🤤

        • Eerstekamerlid
          Eerstekamerlid commented
          Editing a comment
          Ik loop al een week op dat gehaktbrood met cheddar van je te rukken dus dit valt beetje tegen.

          Niks mis mee maar je lat ligt te hoog..

        • sprinterke
          sprinterke commented
          Editing a comment
          @eerstekamerlid,kan niet altijd feest zijn lolzz ,vandaag extra vettig ,morgen is het "vegan-day"
      Bezig...
      X