Ik rol graag een jointje en ik probeer het rollen altijd tot een kunst te verheffen. Ik heb al een zooitje van mijn maten aangestoken met het becijferen van een joint.
Alleen wat zijn de criteria voor het uiterlijk van een joint?
De een ziet het liefst een voorgedraaide en de ander, zoals ik, ziet het liefst een joint die een stuk dunner is en onder een kleinere hoek uitloopt. Zoals je ziet is het beoordelen van een joint altijd onderhevig aan de gene die het cijfer geeft.
Er zijn wel een aantal dingen waar bijna iedereen het mee eens is. Zoals tabak op de tip (not done, uiteraard), de lengte (zo lang als het vloeitje toe laat), de afscheur rand (mooi recht en niet rafelig, alleen van toepassing bij binnenstebuiten, wat in mijn ogen wel een vereiste is) en dat de rand van het tipje mooi meeloopt met de afscheur rand.
Het lijkt mij erg interessant om in kaart te brengen wat men belangrijk vind aan het uiterlijk en hoe dat zo objectief mogelijk beoordeelt kan worden.
Dus denk en help mee, dan komt er misschien op een dag wel een kampioenschap jointjes draaien!
Alleen wat zijn de criteria voor het uiterlijk van een joint?
De een ziet het liefst een voorgedraaide en de ander, zoals ik, ziet het liefst een joint die een stuk dunner is en onder een kleinere hoek uitloopt. Zoals je ziet is het beoordelen van een joint altijd onderhevig aan de gene die het cijfer geeft.
Er zijn wel een aantal dingen waar bijna iedereen het mee eens is. Zoals tabak op de tip (not done, uiteraard), de lengte (zo lang als het vloeitje toe laat), de afscheur rand (mooi recht en niet rafelig, alleen van toepassing bij binnenstebuiten, wat in mijn ogen wel een vereiste is) en dat de rand van het tipje mooi meeloopt met de afscheur rand.
Het lijkt mij erg interessant om in kaart te brengen wat men belangrijk vind aan het uiterlijk en hoe dat zo objectief mogelijk beoordeelt kan worden.
Dus denk en help mee, dan komt er misschien op een dag wel een kampioenschap jointjes draaien!
Comment