Meeldauw is de algemene benaming voor bepaalde schimmelaantastingen van planten, waarbij zich op diverse plantendelen een wit of grijs schimmelpluis vormt. Echte meeldauw (Erysiphe graminis) bij granen met diverse gespecialiseerde vormen (forma specialis) aangepast aan de verschillende graansoorten, komt veel voor.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen
Echte meeldauw en
Valse meeldauw.
Echte meeldauw vormt een schimmelpluis op de bovenkant van het blad en valse meeldauw op de onderkant van het blad. Valse meeldauw komt o.a. voor bij sla en komkommer.
Valse meeldauw
echte meeldauw
een simpele oplossing voor meeldauw is 10% melk 90% water
dus 1/10 dus
hier heb je een stukje van het krant
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat melk een goede bescherming tegen meeldauw kan bieden.
Jaarlijks krijgen we er opnieuw mee te maken : een aantasting van echte meeldauw. Vooral als onze komkommerachtigen (meloen, courgette, pompoenen, sierfruit, augurk en komkommer) wat ouder worden de bladeren bedekt met een wit laagje. Over de aantasting door deze ziekte verscheen al een artikel in de tuinkrant, te vinden via http://www.tuinkrant.com/tkarchief/
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen
Echte meeldauw en
Valse meeldauw.
Echte meeldauw vormt een schimmelpluis op de bovenkant van het blad en valse meeldauw op de onderkant van het blad. Valse meeldauw komt o.a. voor bij sla en komkommer.
Valse meeldauw
echte meeldauw
een simpele oplossing voor meeldauw is 10% melk 90% water
dus 1/10 dus
hier heb je een stukje van het krant
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat melk een goede bescherming tegen meeldauw kan bieden.
Jaarlijks krijgen we er opnieuw mee te maken : een aantasting van echte meeldauw. Vooral als onze komkommerachtigen (meloen, courgette, pompoenen, sierfruit, augurk en komkommer) wat ouder worden de bladeren bedekt met een wit laagje. Over de aantasting door deze ziekte verscheen al een artikel in de tuinkrant, te vinden via http://www.tuinkrant.com/tkarchief/
Comment