Dit topic gaat over water geven, dus ik denk dat je zelf al wist wat het probleem was, anders post je dat niet hier.
Forum Top Ad MOBILE Smallest
Collapse
Mededeling
Collapse
No announcement yet.
Wietplanten water geven
Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
-
Zeker bruikbare tips hier!
Mijn manier is simpel en direct (voor mijn buitenplanten): vinger in de grond en voelen. In het begin stadium altijd lichtvochtig, ZEKER niet nat. Naarmate de dames opgroeien mag het iets vochtiger en vaker water geven. Ook woel ik de aarde handmatig om tot zo'n 10 cm diepte. Goed voor de wortels (wel voorzichtig zijn natuurlijk) en je voelt wat dieper ivm voctigheid.
Mijn watervoorrrad laat ik buiten in de openlucht staan in een open emmer. Chloor e.d. heeft zo altijd de mogelijkheid om te verdampen. Ik gooi ook wel eens wat groenafval (bladeren enzo) in de emmer, zodat dat kan helpen met de afbraak van alles wat je niet wil.
Ik zeg erbij dat ik vanuit een simpel principe mijn hobby bedrijf. Natuurlijke mest, en compost, en aandacht. PH waardes, etc. en voeding uit de fles hebben niet mijn aandacht.
Comment
-
Hey iedereen
wow zoveel info. Ik kan er even niet aan uit. Wat is nu goed en wat niet. Ik heb mijn plantje zo staan (zoals op foto) ik geef hem water langs boven meestal helft van het water spuitje (zie foto). Ik heb spijtig genoeg geen idee van de ph waarde iemand tips of hulp voor het verkrijgen van de ph zonder instrument? Met alle info ben ik een beetje in paniek geslagen.
help.
alvast bedanktYou do not have permission to view this gallery.
This gallery has 1 photos.
Comment
-
Gewoon water geven met een kleine gieter tot dat het er een beetje uitloopt onderaan. En dan zodra de bovenste 2cm weer droog aanvoelen herhaal je dit. Beste is om in de ochtend water te geven. Het is geen plantje van suiker... Je kan als je bijvoorbeeld bij Vitens zit. Leidingwater bedrijf, dan kan je online opzoeken wat de ph is van je kraanwater. Kan denk ook bij andere leveranciers. Mocht de ph 8 zijn o.i.d meng het dan 50/50 met regenwater o.i.d
Comment
-
Doe dat vooral niet, want dat heeft totaal geen zin. Al die laatste middeltjes zijn 1 voor 1 ofwel nadelig, ofwel heeft het geen effect. Deze zal alleen nadelig zijn; planten hebben water nodig.
Comment
-
Als het over buiten gaat dan hangt het volledig af van de weersomstandigheden en is de grond heel wsl in oktober continue vochtig en hoef je ook geen water te geven, maar dat verandert niks aan budproductie. Als je het over binnen kweken hebt is enkel nadelig om ze de laatste week geen water te geven. Na 2-3 dagen is de grond volledig uitgedroogd, gaat ook de ec en de ph nog is naar omhoog, gaan de huidmondjes dicht wegens te weinig verdamping en trekken ze vocht uit de calyxen. Als het buiten ni regent heb je daar dezelfde situatie. Hoe kan dat voordelig zijn voor de afrijping of budproductie? In die laatste week moeten de toppen al volledig ingedikt zijn, nieuwe calyxen met nieuwe trichomes der op gaan niet ineens van clear naar amber op een week tijd. Wat er is moet dan afrijpen en er komen niet ineens op magische wijze direct afgerijpte trichomes bij. Niet door droog te zetten, niet door de stam te splijten, niet door ijswater, niet door cola, niet door alle bladeren er al af te halen of weet ik veel wat ander middeltje dat al gepasseerd is.
Comment