Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wat ligt er op jou bord vanavond?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    20240827_173232.jpg Petatte met non de jus
    Bal de luxe met mosterd
    Sperzies met nootmuskaat
    Tomaat met ui en een zuurtje

    "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
    "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
    "Ajeto" - Buurman en Buurman

    Comment


      Stoofpot!

      20240829_200817.jpg
      Voor morgen, maar het is nu al lekker
      "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
      "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
      "Ajeto" - Buurman en Buurman

      Comment


        Met de resten van de stoof een groentestoof gemaakt

        20240829_155441.jpg

        20240829_172159.jpg

        Bleekselderij, wortel, ui en italiaanse kruiden
        Beetje knoefloek

        20240829_172145.jpg
        Rosties en tartaartje en nog een tartaartje

        "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
        "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
        "Ajeto" - Buurman en Buurman

        Comment


        Pizza. πŸ˜ƒπŸ• 20240830_124121~2.jpg 20240830_124028~2.jpg

        Comment


        • Babz
          Babz commented
          Editing a comment
          Ik gebruik Caputo bloem Hork, dankje! 😊

        • Babz
          Babz commented
          Editing a comment
          En een poolish natuurlijk.

        • Hork
          Hork commented
          Editing a comment
          Poolish is makkelijk inderdaad. Caputo bloem heb ik ook lang mee gewerkt. In mijn optiek onmisbaar als je wat meer water gebruikt.

        Frieten van Β΄t frituur. Vlezekes en keezekes met tartaar van het huis.
        20240830_175825.jpg

        Comment


          Takkenasi met gebakken ei en bamsal

          20240901_171823.jpg

          20240901_171828.jpg

          Lekker man

          "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
          "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
          "Ajeto" - Buurman en Buurman

          Comment


            Oorspronkelijk geplaatst door Babz View Post
            Ik kom wat terug op patentbloem alhoewel het wel werkt voor een snel deeg. Nu wou ik Caputo bestellen tot ik zag dat de Supermarkt tegenwoordig Molino Chiavazza 00 for pizza verkoopt. Pizzabakkers noemen het een hidden gem! Eens proberen, 2 euro per kilo. Misschien iets voor jou ook?
            Horks Fototopic 2.0

            Comment


            • Babz
              Babz commented
              Editing a comment
              Top, gaan we onthouden. πŸ‘

            • Hork
              Hork commented
              Editing a comment
              Het ziet er goed uit, zelfde specs als Caputo blue.
              Donderdag probeer ik het. Ik bak van een kilo 4 pizza's van 13" dus 0,50 cent voor het deeg.

            Italiaans gekruide gebakken petatte
            Boontjes van de sperzie met nootmuskaat
            Tartaartje met tomaatjes

            20240902_173604.jpg

            20240902_173600.jpg


            Lekker man



            "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
            "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
            "Ajeto" - Buurman en Buurman

            Comment


            • kelderkastje
              kelderkastje commented
              Editing a comment
              Niet overdrijven met de tomaten.

            • Takketoelli
              Takketoelli commented
              Editing a comment
              Ik had er nog drie over, voor ieder één

            Ik eet alleen nog maar pizza. πŸ˜‚πŸ•πŸ‘
            20240903_163757~2.jpg 20240903_163749~2.jpg 20240903_163753.jpg

            Comment


            • Babz
              Babz commented
              Editing a comment
              San marzano(Rega), beetje olijfolie en een goeie tik zeezout en dan even een beetje met de hand verpulveren zeg maar.
              Super lekker. πŸ˜ƒ

            • Babz
              Babz commented
              Editing a comment
              Ben nog wel steeds een beetje aan het spelen met het deeg Hork
              Hoeveel poolish wil ik op hoeveel einddeeg, want het mag nog ietjes luchtiger.

            • Hork
              Hork commented
              Editing a comment
              Goeie tomatensaus!

              Mijn poolish recept (gebaseerd op Vito's) 200 gram lauwwarm water. Daarin 1,5 gram droge gist oplossen met een bietje honing. Dan 200 gram bloem erbij, roeren, deksel op het diepvriesbakje en in de koeling. Volgende dag 120 gram bloem erbij en 10-12 gram zout en roeren maar.

            Screenshot_20240903_182518_YouTube.jpg Deze van Vito dacht ik vandaag gemaakt te hebben, maar had te weinig gist gebruikt zie ik nu. Hork

            Comment


            • Hork
              Hork commented
              Editing a comment
              Zoveel gist als Vito gebruikt is niet nodig. Ik gebruik op 200 gram bloem 1-1,5 gram droge gist wat steeds genoeg is voor 12u koelkast rijs.

            • Babz
              Babz commented
              Editing a comment
              Ja dat bedacht ik me later ook @Hork
              Bij m'n andere deeg heb ik ook een stuk minder gist gebruikt.

            • Hork
              Hork commented
              Editing a comment
              Ja hij gebruikt ook dezelfde poolish voor verschillende porties deeg. Dus kleine porties hebben dan meer gist. Ikzelf houd 1-gram idy op 200 gram lauwwarm water.

            Eens geen Pizza (de poolish staat in de koelkast) maar lekker makkelijk (aarg) uit, jawel een potje. Boze saus van Barilla die aangelengd met kookvocht erg goed was. Kosten bijna 4 euro maar kan er 3 keer van eten.
            20240904_130621.jpg 20240904_131402.jpg
            Horks Fototopic 2.0

            Comment


              Molino Chiavazza bloem gekocht. Ik kan al ruiken dat dit goeie bloem is. Dit doet niet onder voor Caputo, dat voel ik meteen wel. Het neemt heel goed water op.

              20240904_124457.jpg
              Horks Fototopic 2.0

              Comment


                Takkegrieks

                20240904_174907.jpg
                Ik heb er serieus moeite mee dat het geen oneven aantal balletjes zijn, ik had er eigenlijk al eentje moeten eten voor de foto maja

                20240904_174912.jpg
                Het was weer ontzettend verrukkelijk enzo


                "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
                "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
                "Ajeto" - Buurman en Buurman

                Comment


                  gek op mek.jpg
                  .........
                  Horks Fototopic 2.0

                  Comment


                  • Takketoelli
                    Takketoelli commented
                    Editing a comment
                    Reden van veel zieke katten ook

                  • Hork
                    Hork commented
                    Editing a comment
                    Ja helaas wel. Eigenlijk het beste binnen houden.

                  • Takketoelli
                    Takketoelli commented
                    Editing a comment
                    Het overlevings instinct van ratten en muizen is al helemaal ingesteld op gif. Ze eten van alles wat ze vinden maar een beetje, zodat ze meer kans hebben bij vergiftiging

                  Gewoon lekker de hele avond een beetje pikken plus een koud pilsje erbij.. πŸΊπŸ˜ŠπŸ‘ 20240905_165128~2.jpg
                  ​​​​​​

                  Comment


                  • Greyvol
                    Greyvol commented
                    Editing a comment
                    Nice

                  • Babz
                    Babz commented
                    Editing a comment
                    Was lekker Greyvol, maar had wel m'n brood een beetje verband. πŸ™ˆ
                    Moet nog een beetje wennen aan m'n nieuwe pizza oven. πŸ˜‰
                Bezig...
                X