Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

    Oke beter JFF die stress komen ze wel overheen kan je hooguit een paar dagen kosten.

    Wilde alleen even aangeven ingaan op de reactie van de tijdklok want het is een zeer gevaarlijk advies. Jep een schakelkastje van rond de 60 euro kan alles oplossen.

    Veel suc6 met het afronden van je kweek.

    groetjes amnees.

    Comment


      Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

      @ Amneeshigh

      Ik snap dat je bang bent voor iets wat "kan" gebeuren. Ben het wel met je eens dat als je het geld ervoor heb dat je dan beter een schakelklok kan kopen met relais erop.

      En dan heb ik idd erg veel mazzel gehad met die digitale tijdschakelaar van de bouwmarkt, heb er nooit problemen mee gehad en doet het nog steeds goed. Ik moet er wel bij zeggen dat daar maar 1x 400W mee werd geschakeld.

      @ cruzie

      Hij was toen de tijd 32 euro, dus die komt niet uit de grabbelbak En deze is zelf ook gezekerd met een zekering.

      En ik heb nog nooit vonken uit me stopcontact of schakelaar zien komen als ik de stekker erin of eruit haalde, dus als je dat hebt dan zou ik daar ff iemand voor laten komen als ik jouw was.

      @ JFF

      Lekker is dat he?? ff kijken en dan vergeten de schakelaar weer aan te zetten. Ze komen wel over de tik heen als je ze nu maar normaal laat schakelen
      En die dingen van Davin zijn erg goed, ook betaalbaar vind ik.

      Veel succes verder!!

      Grtz

      Comment


        Vlieg niet harder dan je beschermengel doet!!!

        Comment


          Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

          Als je een couch lock wilt hebben dan moet je Blue Cheese van barneys nemen.

          Daar ga je wel ff van zitten voor lange tijd (mits goed gekweekt) en is ongeveer het zelfde als de WW in groei en bloei.

          En het ligt aan jezelf of het lekker zacht is en smaakt, dat doe je door goed te spoelen (zeker op aarde 2 weken alleen maar water.)

          En ben erg benieuwd naar je groei/droog hokje, en je moet die T-5 op 10cm van je plantjes houden als ze zijn uitgekomen. Dat geeft het beste resultaat.

          Veel succes!!

          Grtz

          Comment


            Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

            Zo jij bent er snel bij! Maar je smijt met een aantal termen die ik niet helemaal vat. Wat is een couch lock?? En die zaadjes hebben hun naam heeft die toch niet te danken aan hun smaak he? Ik ben nou niet zo dol op blauwe kaas, haha!! Ik ga gelijk even googlen die Blue Cheese? Zijn ze trouwens gefeminiseerd?

            Maar je zegt iets over dat spoelen. Ik heb dit vaker gelezen hier op het forum, alleen ik begrijp dat niet helemaal. Moet ik nu de potten helemaal doorspoelen met water net zolang er schoon water onderuit komt. Of hoef ik alleen maar twee weken voor het einde te stoppen met bijvoeden en alleen schoon water geven? Ik hoop dat jij mij over dit onderwerp wat wijzer kan maken, want ik heb hem niet helemaal meer. Want als ik het schema van plagron kijk (en het draadje van die plagron specialist) dan hoef je volgens mij niet te spoelen, alleen kan het zijn dat ik dat niet goed begrepen heb. Jullie zijn immers de experts....

            groetjes
            Vlieg niet harder dan je beschermengel doet!!!

            Comment


              Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

              Een couchlock is dat je zo stoned bent dat je niet meer "wilt" opstaan. Stoned to the bone wiet. Dus een echte bank plakker om het maar in hollands te zeggen

              Die blue cheese is een super lekker wietje als je van ouwerweste skunk smaak houd, ik vind hem heerlijk, en het smaakt niet naar blauwe kaas. En die zijn er idd in fem. zaden.

              En met dat spoelen bedoelen ze dat je alleen maar water geeft de laatste 2 weken voor je gaat knippen, dus idd zonder voeding. In je aarde heb je genoeg voeding zitten voor de laatste 2 weken. Je zorgt hiermee dat je al je voeding uit je plant is en dus ook alleen maar plant zit te roken en geen voeding.

              Ik zelf neem die schema's met een korrel zout, en je kan zien dat bij het Plagron schema de laatste week (week 11) geen voeding wordt mee gegeven. Dus die houden 1 week spoelen aan.

              Ik ben voorstander van 2 weken spoelen, omdat je er dan zeker van bent dat je voeding uit je medium en je planten is. Je planten worden ook geel en blad valt ook af, (goed te zien bij lange zijn verslag) het wordt net herfst in je hok dan. Maar dan alleen de laatste 2 weken.

              Veel succes ermee!!

              Grtz

              Comment


                Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

                Ok, dat is voor mij begrijpbare taal. Ik ga denk ik je advies opvolgen wat betreft die zaadjes, klinkt mij in ieder geval goed. Al moet ik zeggen dat ik het ook wel eens leuk vind om wat te experimenteren. Zoals bijvoorbeeld die LSD van Barneys lijkt mij ook wel leuk om eentje te proberen. Ik ga eens goed lezen de komende dagen en kijken wat mij aanspreekt. Dus ik zal nog wel eens om je advies vragen als ik iets leuks tegen kom.

                En dat spoelen is goed nieuws. Ik was al bang dat ik echt moest gaan spoelen (de aarde doorspoelen met heel veel water). Maar alleen de laatste twee weken stoppen met voeding is wat makkelijker. Alleen weet ik niet wanneer het ongeveer nog twee weken is, dus ook daarin zal ik wat advies nodig hebben. Maar dat vraag ik dan wel.

                Morgen komt er weer een update. Alleen kan ik wel melden dat de kleinste plant al bruine haren heeft gekregen. Ik weet niet of dat dit is gekomen door het uitstaan van de lampen, of dat ze gewoon eerder klaar zal zijn. Maar morgen zet ik wat foto's, is wat meer zeggend.

                Groetjes
                Vlieg niet harder dan je beschermengel doet!!!

                Comment


                  Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

                  heel mooi verslagje heb het juist eens geheel gelezen
                  toch enekel uurkes bezig geweest
                  je plantjes zien er heel goed uit
                  je bruine haartjes komen niet door dat je licht uit is geweest de bruine haartjes zijn normaal naar mate je weedje bijna klaar is ik "denk" dat ze ongeveer 70% bruine haartjes moeten staan ben het niet 100% zeker ..is ook nog maar mijn 2 de kweekje dat ik bezig ben
                  beter om zeker te zijn eens vragen aan meer ervaren kweekers


                  ik zal je zeker blijven volgen

                  veel succes er mee
                  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...b-led-440-watt
                  KEEP ON GROWING AND SMOKING

                  Comment


                    Update - 6 weken bloei (dag 67)

                    Hier weer een update over mijn dames.

                    Totaal: 67 dagen
                    Groei (18/6): 23 dagen
                    Bloei (12/12): 44 dagen

                    Voeding:
                    Water circa 500-600ml per dag per plant
                    bloeivoeding Plagron Bloom 5ml/l
                    topbooster Plagron Green Sensation 1ml/l

                    Plantjes:
                    Met de dames gaat het eigenlijk heel erg goed. Ze drinken ontzettend veel nog, want ik geef ze een halve liter per dag en dan is rond het einde van de licht periode echt de grond droog (ook onder de toplaag). En als ik dan bij het begin van de volgende licht periode weer water geef, dan hebben ze het ook echt nodig. De grond is dan kurkdroog.

                    Ook merk ik dat de herfst is begonnen. Veel bladeren worden lichter van kleur en al enkele (met name wat meer onderin) die vallen gewoon af. Ook veel bladeren worden dor en droog. Dus ik denk dat de dames op het einde aan het raken zijn. En hierbij vooral de kleinste plant in het midden, deze krijgt al bruine haartjes.

                    Vraagje:
                    Ik vraag me af of dat iemand een schatting kan doen hoe lang ze ongeveer nog moeten. Gemiddeld moet dit soortje 9 weken bloeien dacht ik. Reken je dat vanaf de dag dat je ze op 12/12 zet, of vanaf de dag dat er zichtbare bloei is. Ik wil dit weten omdat ik moet gaan spoelen en ik wil hier wel goed mee zitten. Want begin ik te vroeg, dan is dat zonde. Begin ik te laat dan rook ik voeding, dus adviezen hierin zijn meer dan welkom.

                    Foto's:

                    SAM_0523.jpg SAM_0535.jpg

                    SAM_0529.jpg SAM_0524.jpg SAM_0525.jpg SAM_0526.jpg SAM_0533.jpg SAM_0530.jpg SAM_0536.jpg SAM_0527.jpg SAM_0532.jpg SAM_0528.jpg SAM_0531.jpg


                    Zaadjes voor de volgende ronde:
                    Last edited by justforfun; 30 April 2011, 16:05.
                    Vlieg niet harder dan je beschermengel doet!!!

                    Comment


                      Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

                      Hey Smoker2002,

                      Bedankt voor je positieve reactie. Inderdaad als je alles gaat lezen is het een hele hap. Fijn om te horen dat je de plantjes er goed uit vind zien. Omdat het de eerste keer is, zijn dat de leuke berichten die ik wil horen. Immers is alles nieuw en kan ik het zelf niet (goed) beoordelen.

                      Maar over die bruine haartjes heb ik de vraag gesteld in mijn update, dus ik ben benieuwd naar de reacties hierop.

                      Groeten
                      Vlieg niet harder dan je beschermengel doet!!!

                      Comment


                        Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

                        Niemand die een inschatting kan maken hoe ver de dames zijn (zie mijn vraag op post nr. 144)?

                        Alle hulp is welkom.
                        Vlieg niet harder dan je beschermengel doet!!!

                        Comment


                          Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

                          De WW moet over het algemeen 8 a 9 weken bloeien (dus 8 a 9 weken 12/12).

                          Dus je moet even kijken in welke week bloei je zit, en dan kan je zien wanneer ze klaar is ongeveer. En met microscoop kijken tot er 25% amber is met 75% milkty, dan kan je gaan knippen.

                          Veel succes!!!

                          Grtz

                          Comment


                            Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

                            Ik zit nu precies op 7 volle weken bloei (geteld vanaf het moment dat de lampen op 12/12 zijn gegaan). Dus dat houdt nog 2 weken maximaal in als ik jou begrijp. Ik vind zelf namelijk dat mijn pistols nog erg wit zijn in vergelijking met andere toppen in dit forum. Of hoe denk jij hierover?
                            Vlieg niet harder dan je beschermengel doet!!!

                            Comment


                              Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

                              Dan zou ik aan het eind van week 8 (dus dag 1 week 9) beginnen met spoelen, want ze geven 8 a 9 weken bloei op, dus ga er maar van uit dat je kan je gaan knippen op week 10.

                              Ik zou bijna durven zeggen, doe maar 10 weken bloei, dus van af nu nog 3 weken, dan kunnen ze nog 1 week voeding krijgen want ze staan er idd nog erg mooi bij om nu te gaan spoelen. En ga je spoelen begin week 9.

                              En de pistels worden vanzelf bruinig, daar hoef je je geen zorgen over te maken, dat komt wel goed. Nog 1 of 2 weken ofzo, en ze zal beginnen met haar pistels te bruinen.

                              En je kan weinig zeggen over andere planten op het forum, dat zijn weer andere soorten, andere omstandigheden zoals temp, LV, ventilatie enz, enz. Dus dat kan je niet met elkaar vergelijken vind ik persoonlijk. Je planten staan er mooi en gezond bij, daar gaat het om.

                              Je moet er nu voor zorgen dat ze mooi afrijpt.

                              Veel succes!!

                              Grtz
                              Last edited by THC Dude; 4 May 2011, 19:25.

                              Comment


                                Re: Verslag eerste kweekkast zelf bouwen + kweekverslag !!

                                zo zo dat zijn vlinke tope geworden dat is een leker rookertje

                                Comment

                                Bezig...
                                X